Afbeelding
Foto: greenport west-holland

Glastuinbouw belangrijke partij in energietransitie in Zuid-Holland

Algemeen

Op dinsdag 17 december vond de zesde Meet & Greet Energie van de Greenport plaats in een afgeladen raadszaal in het gemeentehuis van Lansingerland.

De bijeenkomst stond in het teken van 'warmte in balans'. De tuinbouw heeft namelijk veel behoefte aan warmte, maar heeft ook vaak overschotten. De balans kan gevonden door gezonde business cases en samenwerking met bijvoorbeeld de bebouwde omgeving, zo bleek onder meer uit de presentatie van Hans Coenen van Gasunie. Dat bedrijf bereidt een warmteleiding van Rotterdam naar Den Haag voor, met een aftakking naar het Westland. Ook maakt Gasunie op verzoek van het ministerie een Grand Design voor een grootschalig warmtenet in de provincie Zuid-Holland. Zowel steden als de tuinbouw zouden daarop moeten worden aangesloten. "Als alles meezit is de leiding naar Den Haag eind 2023 actief."

De bijeenkomst telde 130 bezoekers, waaronder veel ondernemers. Na afloop van de bijeenkomst ontvingen alle aanwezigen het boek Minder gas? Kijk naar de kas! Maak uw eigen greenhouse, dat de Greenport deze week uitgaf. Daarin toont de tuinbouw aan de inwoners van Zuid-Holland hoe de sector werkt aan de energietransitie.

Zie verder Greenport West-Holland.
 



 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant