Afbeelding
Jannemieke Fotografie

BIG Challenge trapt af voor twaalfde editie

Algemeen

Op zaterdag 23 november startte BIG Challenge het nieuwe seizoen officieel met de aftrapbijeenkomst op de Universiteit van Wageningen.

BIG Challenge gaat in 2020 voor de twaalfde keer deelnemen en de Agri & Food sector vertegenwoordigen tijdens de Alpe d'HuZes op 3 en 4 juni 2020. Op de informatiemarkt met kraampjes met informatie over de accommodatie, materialen, vrijwilligerswerk, wielerkleding, sponsorwerving etc. konden de vele nieuwe kandidaat-deelnemers de nodige informatie op halen.

Opgeven is geen optie
Ex-deelnemers en nieuwe deelnemers emotionele en inspirerende verhalen over hun deelname met BIG Challenge aan Alpe d'HuZes. Harold Korsten, lid stuurgroep "Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven", Familieleden raadde hij dan ook aan om vooral mee te gaan, want het is niet uit te leggen wat je daar als deelnemer meemaakt.

Doel 2020
Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In de afgelopen elf jaar haalde de agrarische sector al ruim 9 miljoen euro bij elkaar voor onderzoek naar kanker en is daarmee de tweede grootste fondsenwerver van KWF. De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor KWF en daarnaast de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten, maatschappelijke betrokkenheid tonen en de agrarische sector bij een breed publiek promoten. Het doel is om in 2020 900.000 euro op te halen, geld dat 100 procent naar KWF Kankerbestrijding gaat.

De teller voor BIG Challenge stond zaterdag 23 november al op 28 teams met 168 deelnemers. Er is nog ruimte voor extra deelnemers en teams. Wil je mee doen of wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar info@bigchallenge.eu

 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant