Kerstster: Woonplant van de maand december | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties (Fotografie Wilfried Overwater)

Kerstster: Woonplant van de maand december

 De vrolijke kleuren van kerstster zijn nét wat je nodig hebt in de donkere dagen voor kerst én het begin van 2020.

Wat aan kerstster het eerste opvalt zijn de prachtig gekleurde bladeren. Die worden vaak aangezien voor de bloemen, maar staan als schutbladeren in een stervorm om de daadwerkelijke bloemen, die klein en geel in het hartje staan. Het is een instant sfeerbrenger voor de feestdagen én daarna, want deze winterbloeier biedt meteen een kleurrijk begin van 2019, in prachtige pasteltinten.

Kerstster

Vroeg donker, kaarsen aan, mooi kerstster erbij. Kerstster is er in rood en wit, maar ook in crème, bordeaux, lemon, roze, zalm en paars.Deze winterbloeier is er in alle maten. Kerstster is perfect om al wat decembersfeer te brengen, zonder het meteen 'kerst' te maken. Geluk moet je delen: traditioneel is 12 december de dag dat je iemand een kerstster cadeau geeft. Volgens een Mexicaanse legende plukte een arm meisje in de berm wat kruiden en maakte er een boeketje van om aan het kindje Jezus te geven. In de kerstnacht. In de kerstnacht begon het tuiltje met rode en groene bloemen te bloeien, wat de kerk beschouwde als kerstwonder. De 'Flores de Noche Buena' wordt in veel landen geassocieerd met kerst. Na een intensief jaar is het zacht landen met kerststerren in snoepkleuren.

Hou 'm mooi

Kerstster is gevoelig voor kou, pak hem na aankoop warm in om mee naar huis te nemen.De plant staat graag licht, zonder felle zon. De kluit mag altijd licht vochtig zijn. De plant kan niet tegen tocht of heel warme plekken, zoals boven de verwarming of naast haardvuur. Elke twee weken wat plantenvoeding wordt gewaardeerd. Wordt het blad van je Kerstster geel en valt het af? Zet de plant dan op een koelere en lichtere plaats en verhoog de luchtvochtigheid.

Woonplant

Kerstster is Woonplant van december 2019. De 'Woonplant van de maand' is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor meer informatie zie:

www.mooiwatplantendoen.nl

Facebook: mooiwatplantendoen

Instagram: mooiwatplantendoen

Promotie uitingen

"Het nieuwe Poinsettia-seizoen is 6 november gestart bij Intratuin Duiven. et feestelijke lunch met ster-gerechten en een sfeervolle, vernieuwende poinsettiapresentatie uitgevoerd door groenstylist Romeo Sommers, welke te zien is voor de honderdduizenden bezoekers van de kerstshow aldaar. Veiling Plantion organiseerde een winterevent waarbij etaleren centraal stond, met opvallende verkooppresentaties met Poinsettia's. Ook volgden 50 bloemisten de workshop 'kerststerrencreaties buiten het kerstseizoen'. Uiteraard wordt door Stars for Europe 12 december ook stilgestaan bij Poinsettiadag, dé dag om dierbaren te verblijden met een kerstster."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>