Technokas installeert Het Nieuwe Telen | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: technokas

Technokas installeert Het Nieuwe Telen

Tomatenkwekerij Van den Belt in IJsselmuiden heeft Technokas opdracht gegeven voor een installatie voor Het Nieuwe Telen.

Het is een installatie in de belichte tomatenteelt met buitenluchtaanzuiging door het kasdek. Technokas ontwierp voor de 7 hectare belichte teelt een technisch zeer robuust uitgevoerde schermdoorvoer, aangesloten op luchtverdeelslangen bovenin de kas, zonder verwarmingsblok. Het ontwerp van deze installatie is een unicum en kan voor de belichte groenteteelt een echte doorbraak betekenen.
Via de ingenieus ontworpen schermdoorvoer kan buitenlucht ongehinderd door het verduisteringsdoek stromen. Bovendien biedt het ontwerp de teler de mogelijkheid om probleemloos een tweede energiescherm toe te passen. De installatie is specifiek ontworpen voor gecontroleerde vochtafvoer en koeling onder het gesloten verduisteringsdoek. Juist in belichte groenteteelten, waar door het grote lampvermogen van meer dan 100 W/m2 praktisch geen verwarming nodig is, is juist een groot koelvermogen met vochtafvoercapaciteit vereist.
 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>