Afbeelding
Foto: innoveins

Strategisch partnerschap Signify en Fragaria Innova

Algemeen

Signify Horticulture LED Solutions, wereldmarktleider in verlichting voor onder andere high-tech glastuinbouw en Fragaria Innova, het R&D-bedrijf van toonaangevende aardbeientelers en -plantenkwekers in Zuidoost-Nederland, slaan de handen ineen.

De komende jaren gaan beide partijen werken aan de totstandkoming van een nieuw teeltconcept voor de belichte productieteelt van aardbeien waarin de nieuwste technologieën op het gebied van LED hand in hand gaan met productie, smaak, kwaliteit én gezondheid. Het samenwerkingsverband is tot stand gekomen binnen Innoveins, hét 'business ecosystem' waar innovatie en co-creatie op de cross-over van agrifood en high-tech centraal staan. Zeer recent hebben beide partijen de handtekeningen gezet onder een omvangrijk tweejarig onderzoeksprogramma.

Co-creatie en open innovatie
R&D-bedrijf Fragaria Innova is eerder dit jaar opgericht door een achttal vooruitstrevende aardbeientelers en -plantenkwekers met als doel om innovatie aan te jagen op het gebied van belichte teelt, plantweerbaarheid en smart farming. Co-creatie en 'open' innovatie met strategische partners zijn voor Fragaria Innova essentiële randvoorwaarden om snel, effectief en efficiënt tot nieuwe producten en diensten te komen. Marcel Dings (Brookberries), medeaandeelhouder Fragaria Innova: "Wie niet kan delen, kan zeker niet vermenigvuldigen. Binnen Fragaria Innova delen wij daarom onderling onze kennis en kunde met andere productietelers. Dat aan dezelfde tafel ook een aantal toonaangevende plantenkwekers zitten maakt die interactie nog interessanter. Voeg daar de kennis van het wereldwijd toonaangevende Signify, het vroegere Philips Lighting, aan toe en je hebt alle ingrediënten in huis om samen tot baanbrekende innovaties te komen. Innovaties waarvan wij vanzelfsprekend de eerste afnemer willen zijn."
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant