Afbeelding
Foto: sjon heijenga

Ook Gelderland sluit zich aan bij Stichting Steenbreek

Algemeen

Provincie Gelderland sluit zich aan bij Stichting Steenbreek.

Dit maakte gedeputeerde Peter Kerris, die onder andere klimaatadaptatie in zijn portefeuille heeft, op de Nationale Groendag bekend. Daarmee is Gelderland na Overijssel, Noord-Brabant en Utrecht de vierde provincie die meedoet aan deze landelijke campagne. 

Vergroenen
In een vraaggesprek met dagvoorzitter Alphons Rommelse vertelde Kerris er belang aan te hechten om mee te doen aan dit maatschappelijke initiatief waar al zo'n 130 gemeenten, vier provincies en vier waterschappen bij zijn aangesloten. Peter Kerris: Stichting Steenbreek stimuleert heel veel mensen op een laagdrempelige manier om hun eigen woonomgeving te 'vergroenen'. Die kennis en ervaring zetten wij in voor onze eigen programma's. Zoals het stimuleren van toekomstbestendige woonwijken, verduurzaming van bedrijventerreinen en het programma Steengoed Benutten waarmee we leegstaande gebieden weer aantrekkelijk maken.'

Nationale Groendag
De Nationale Groendag vond dit jaar plaats op 14 november in Wageningen. Het thema van deze dag was 'Samen werken aan biodiversiteit'. Diverse sprekers lichtten dit onderwerp vanuit hun vakgebied toe. In de middag vonden er een zestal workshops en drie excursies in Wageningen plaats.

 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant