Afbeelding
Foto: Rosemarie van Bentum

Zon, zee, strand op de Lentetuin in Breezand

Algemeen

Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen aankomend voorjaar het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand.

Het thema van de 40ste editie van de Lentetuin is 'Tropical'. Van 27 februari tot en met 2 maart 2020 kunnen bezoekers het voorjaar in tropische sferen beleven.  
 
Hangmatten
Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla's en andere bijzondere bolgewassen. Het evenement dat jaarlijks in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers verwelkomt, krijgt dit jaar weer een verrassende uitwerking. 
Vele vrijwilligers spannen zich de komende maanden in om deze plannen te realiseren en het Z.A.P. complex in Breezand om te toveren tot een zomers decor. Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische Lentetuin.

Vakbeurs
Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde en bekende standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen.

Meer informatie op www.lentetuin.nl
 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant