Afbeelding
Foto: vanderlouw

Boomkwekerijsector op Vakbeurs Flower Expo Ukraine

Algemeen

Ook in 2020 is er een Collectieve Holland deelname voor de boomkwekerijsector aan Vakbeurs Flower Expo Ukraine.

Van 8 tot 10 april 2020 vindt in Kyiv, Oekraïne de vakbeurs Flower Expo Ukraine 2020 plaats. Na een succesvolle deelname in 2019 organiseren VanderLouw communicatie & Organisatie en Nova Exhibitions wederom een collectieve Holland deelname voor de Nederlandse Boomkwekerijsector. Tijdens de vakbeurs is er een Holland Paviljoen waarin de boomkwekerijbedrijven de mogelijkheid hebben tot het huren van een eigen standruimte of deel te nemen aan de business lounge. Het initiatief voor het organiseren van het Holland Paviljoen wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Kyiv  en Koninklijke Handelsbond Anthos.

Na enkele moeilijke jaren zit er weer beweging in de Oekraïense markt. De vraag naar boomkwekerijproducten is stijgende, met name naar uitgangsmateriaal, (grotere) heesters en vaste planten. Dit geeft mogelijkheden voor de boomkwekerijsector om zich weer te oriënteren op deze groeiende markt. Vanuit de Nederlandse Ambassade in Kyiv wordt daarom volle medewerking verleend om deze collectieve beursdeelname mogelijk te maken. Bedrijven kunnen hiermee in redelijk korte tijd een goed inzicht krijgen in deze markt en (potentiele) afnemers. 

Vakbeurs 
Deze vakbeurs richt zich op de bloemisterij, boomkwekerij, tuinbouw en aanleg en onderhoud (privé en openbaar groen) in Oekraïne. De beurs werd in 2019 bezocht door bijna 10.000 (vak)bezoekers en heeft een deelnameveld van zo'n 100 deelnemers uit negen verschillende landen. Voor het boomkwekerijproduct is deze beurs een perfecte mogelijkheid om kennis te maken met de Oekraïense- en Oost-Europese markt. Al sinds 2006 is Flower Expo Ukraine de enige beurs in zijn soort.


 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant