10e IFTF Expo scoort | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: wilma van velzen

10e IFTF Expo scoort

De 10e Internationale Floriculture Trade Fair (IFTF) Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen bood een mooi platform vol kleurrijke zaken en inspiratie. Van de economische dip in de sector was hier weinig te merken, want kopers en kwekers wisten elkaar er uitstekend te vinden.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Bijna 400 exposanten uit zo'n dertig verschillende landen gaven kleur aan alweer de 10e editie van deze driedaagse vak- en handelsbeurs die een grote aantrekkingskracht had op het internationale koperspubliek. Facilitair was alles prima geregeld en de rode loper was weer uitgelegd. Zoals vanouds werden beursbezoekers bij binnenkomst direct geconfronteerd met het rozengeweld van Jan Spek Rozen en de eveneens bloemrijke stand van Dümmen Orange. Hiermee was de toon direct gezet van deze internationale beurs met zijn talrijke exposanten die zich minsten zo kleurrijk en vernieuwend presenteerden.

Sierteelt brede beurs

Opvallend was dat de exposanten met nog meer zorg en aandacht dan anders hun stands hadden ingericht. Het product Roos was goed vertegenwoordigd en van prima kwaliteit. De presentatie ervan was in alle kleuren, in grote toeven en mozaïeken of gewoon als mooi boeket in de vaas. Ook aanbieders van andere producten zoals Lisianthus, lelies, tulpen, gips, groene planten en een veelheid aan zomerbloemen droegen bij aan deze sierteelt brede beurs, evenals de specialisten in dienstverlening, toegevoegde waarde, transport en techniek. Naast een breed noviteitenaanbod en andere nieuwe ontwikkelingen was ook duurzaamheid een item dat mondiaal veel aandacht kreeg.

Terugblik

Op de laatste beursmiddag gaf IFTF woordvoerder Dick van Raamsdonk in een korte terugblik te kennen niet ontevreden te zijn over het beursverloop. "De officiële cijfers zijn dan nog wel niet beschikbaar, maar vooruitlopend hierop kan ik alvast melden dat de 10e IFTF Expo op zeker 5% meer bezoekers mocht rekenen ten opzichte van vorig jaar. Ook worden er exposanten uit steeds weer nieuwe landen begroet.

Was dat vorig jaar Zimbabwe, dan mochten we deze keer een exposant uit Myanmar verwelkomen op de beursvloer. En de afgelopen dagen zijn we in gesprek geweest met een potentiële nieuwe exposant uit Argentinië voor 2020. Dit land was nog niet vertegenwoordigd en zo wordt de IFTF steeds een stukje internationaler. Maar we zijn er nog niet, ook de komende jaren zal stevig worden ingezet op het verder maximaliseren van het internationale karakter van de IFTF."

Zwaar ingezet op boeketten

"Volgend jaar zal eveneens zwaar worden ingezet op boeketten, opdat de IFTF ook voor grote internationale retailers een trekpleister wordt. Met een groot aanbod boeketten en ongetwijfeld ook het maken ervan, zal dit weer een nieuwe dimensie toevoegen aan de beurs. Wel moeten de plannen nog wel worden uitgewerkt en zetten we de komende periode hier flink de schouders onder.

Floriforum

Het open huisprogramma bij toonaangevende kwekers wordt volgend jaar opnieuw aan de IFTF gelinkt. Ook het eendaagse evenement Floriforum, dat aan de beurs vooraf ging, was een succes en krijgt een herhaling. De 11e IFTF is van 4 tot en met 6 november 2020."

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>