Bos Flowers & Orchids nu ook pot Cymbidium 12 cm | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: bos flowers & orchids

Bos Flowers & Orchids nu ook pot Cymbidium 12 cm

Sinds het najaar van 2017 is Bos Flowers & Orchids, een Logico-member, samenwerking aangegaan met Kwekerij Op Dreef voor het telen van Cymbidium potmaat 12. Inmiddels is het bedrijf volop in productie en leveren zij een prachtig assortiment af.   

Bos Flowers & Orchids
Al meer dan een eeuw onderneemt Bos Flowers & Orchids met veel passie en plezier in de tuinbouw. Van oorsprong een Freesia kwekerij, telen zij sinds een aantal jaar Dendrobium Nobilés. Als laatste aan hun assortiment is nu ook de Cymbidium toegevoegd, om de positie als Exclusieve Orchideeën kweker te versterken. 

De Cymbidium pot 12 is een nieuw product voor Bos Flowers & Orchids en uniek in de markt. Om dezelfde kwaliteit te bieden die iedereen gewend is van het bedrijf is er gekozen voor een samenwerking met Kwekerij Opdreef. Kwekerij Opdreef heeft een jarenlange ervaring met het kweken van dit product en Bos de benodigde expertise om direct op hoog niveau te kunnen presteren. In combinatie met de nodige expertise staat er dit jaar een fantastisch assortiment klaar. 

Duurzame Orchidee
In de trend van duurzaamheid past de Cymbidium perfect in het plaatje. "De nadruk van onze teelt ligt dan ook op duurzaam telen, dit houdt in dat er geen overmatig gebruik van energie wordt gemaakt om de planten geforceerd te laten groeien", vertelt Jack van Wingerden, teeltmanager van de Cymbidiums bij Bos Flowers en Orchids. "Daarnaast worden onze Cymbidiums geheel volgens de laatste duurzaamheidsrichtlijnen geteeld met o.a. de certificaten MPS-GAP en GRASP."

Jack van Wingerden: "De meer dan 50 soorten in ons assortiment zorgen, dat wij gedurende het gehele Cymbidium seizoen een breed scala van kleuren kunnen aanbieden. Zo zijn er van elke kleur zowel vroeg bloeiende soorten als laat bloeiende soorten beschikbaar. Deze manier van telen in combinatie met het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, maakt de Cymbidium tot één van de duurzaamst gekweekte Orchideeën."

Ook is sinds eind oktober de locatie in Poeldijk aangesloten op Aardwarmte Project Vogelaer wat de footprint van het product te verantwoorden maakt. Het bedrijf is momenteel bezig hiervoor de juiste certificeringen aan te vragen en een Duurzaamheidscertificaat zal de bekroning zijn op dit nieuwe avontuur. 

De Cymbidium is een product wat gekenmerkt is door zijn lange historie met een ambachtelijk robuust karakter. Dit wil Bos Flowers & Orchids de komende jaren doorzetten en er daarnaast alles aan doen om het product ook een nieuw trendy imago te geven.   

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>