Minigerbera-specialist onderstreept duurzaam karakter door ludieke actie | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: colours of nature

Minigerbera-specialist onderstreept duurzaam karakter door ludieke actie

Colours of Nature kweekt de meest duurzame gerbera ter wereld.

Met deze boodschap gaat Colours of Nature de Royal FloraHolland Trade Fair tegemoet. Om haar duurzaam ondernemerschap aan de buitenwereld te tonen, trapt de minigerbera coöperatie de beursweek af met een sportieve actie.

Op de pedalen
Op woensdag 6 november zullen enkele kwekers en medewerkers van Colours of Nature op de fiets stappen richting de bloemenveiling in Aalsmeer. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. De fietsers vertrekken rond 8 uur 's morgens vanuit de Hofzichtlaan in De Lier en zullen rond 10 uur op de beursvloer finishen. De finishstreep bevindt zich voor de stand van Colours of Nature. Zodra de fietsers afgestapt zijn, nemen zij hun positie in binnen de duurzame beursstand. 

De meest duurzame gerbera ter wereld
Colours of Nature maakt al jaren bewuste duurzame keuzes en vindt dat het nu het juiste moment is om dit te communiceren. Zo gebruikt de coöperatie CO2 als restproduct van OCAP; slaat ze water op en hergebruikt dit en op de kwekerijen is er een warmtekrachtkoppeling (WKK) aanwezig. Er wordt gewerkt met een DENoX (rookgasreiniger) voor minder stikstofuitstoot en er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Ook zet Colours of Nature al jaren biologische bestrijders in.

Als eerste snijbloemenkweker Chain of Custody gecertificeerd
De milieu-, kwaliteits- en sociale aspecten van Colours of Nature worden zichtbaar door de behaalde MPS-certificaten. Ook heeft de vereniging certificaten die transparantie bieden in de gehele supply chain, zoals het Chain of Custody (CoC). Aankomende donderdag krijgt Colours of Nature deze certificering officieel uitgereikt tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair. Een mijlpaal, als eerste en enige snijbloemenkweker. Met het GLOBALG.A.P. CoC Standard worden producten gedurende het hele proces, van kweker tot retailer, gevolgd. Een essentieel certificaat voor alle producenten en retailers die met GLOBAL G.A.P. gecertificeerde producten werken. 


 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>