Afbeelding
Foto: bioboost

Digitaal platform zorgt voor stimulans voor biobased tuinbouw

Algemeen

Om kennis en ideeën op het gebied van biobased tuinbouw beter te kunnen delen, wordt woensdag 13 november een digitaal platform gelanceerd.

Dit platform is ontwikkeld door BioBoost, een Europees samenwerkingsproject onder leiding van de gemeente Westland. Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus waarborgen samen de toekomst van het platform.
De biobased economy biedt enorme kansen voor de tuinbouw. Die kansen verdienen ondersteuning en stimulans. Daarom startte enkele jaren geleden het Interreg-project BioBoost, onder leiding van Gemeente Westland.
 

Bioeconomie
BioBoost stimuleert de ontwikkeling van een bioeconomie en het hergebruik van groene afvalstromen in de tuinbouwsector. In BioBoost werken negen partijen uit België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland samen.
Vanuit Bioboost is het platform ontwikkeld dat wethouder Karin Zwinkels op 13 november in de Raadszaal van het gemeentehuis van Westland lanceert. Het niet-commerciële platform geeft een overzicht van allerlei biobased initiatieven en is ontwikkeld om te inspireren, te verbinden en biobased initiatieven in en met de tuinbouw te stimuleren. Het doel: het meest waardevolle gebruik van plantaardige reststromen. Kijk wat er al is, vind inspiratie, verbind met experts, publiceer jouw eigen initiatief (initiatieven) en trek potentiele zakenpartners aan.

BioBoost eindigt volgend jaar. Daarom zijn Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus met de gemeente Westland overeengekomen dat ze samen de toekomst van het platform waarborgen. Greenport West-Holland is het regionale samenwerkingsverband van overheden, ondernemers, onderzoeksorganisatie en onderwijsinstellingen. Green Chemistry Campus is een accelerator voor de opschaling van biobased innovaties. Tijdens de bijeenkomst op 13 november zullen Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

Meer info: www.bioboost.com
  
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant