Bollen planten voor Tulp Festival 2020 | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Marco Keyzer

Bollen planten voor Tulp Festival 2020

Woensdagochtend 30 oktober was de aftrap voor Tulp Festival Amsterdam 2020.

45 groep-5 leerlingen van de Nicolaas Maesschool plantten tulpenbollen aan de voet van Vondel, met hulp van Saskia Albrecht, initiatiefnemer en organisator Tulp Festival, Anne Verdoes van Bulbs4Kids, Simone Sikking van GroeneBuurten en Nicole van de stadswerf Amsterdam-Zuid.

De kids deden het super. In een uur hadden ze al 3.000 tulpen geplant. Op 4 en 5 november wordt de klus verder geklaard door vrijwilligers. In totaal worden rond het monument in het Vondelpark 30.000 tulpen geplant. Ook op andere plekken in de stad worden tulpen geplant en komend voorjaar, tijdens het Tulp Festival in april, is op meer dan 80 locaties door de hele stad het kleurrijke resultaat te zien met honderdduizenden tulpen in grote kuipen en in de volle grond. 

Tulp Festival Amsterdam zet de stad in bloei
Het voorjaarsgroen moet nog ontluiken als straks in april honderdduizenden tulpen kleur geven aan de stad. Het Tulp Festival zet de stad in bloei op tientallen locaties, van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Onder het motto 'ik plant een tulp voor jou en mij' kunnen bewoners zelf bijdragen aan een fleurig straatbeeld door dit najaar in hun eigen (gevel)tuin tulpenbollen te planten, of door een donatie te doen voor de aanleg van een tulpenperk op een prominente plek in de stad waar bewoners en bezoekers ervan kunnen genieten.

Kijk voor meer informatie op de website: tulpfestival.com/doneren.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>