Dümmen Orange en het Zuid-Koreaanse GARES tekenen exclusieve overeenkomst | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Dümmen Orange

Dümmen Orange en het Zuid-Koreaanse GARES tekenen exclusieve overeenkomst

Dümmen Orange, 's werelds grootste veredelaar en vermeerderaar, en de Zuid-Koreaanse overheidsinstelling Gyeonggi-do Agricultural Research & Extension Services (GARES) hebben een overeenkomst getekend waarbij Dümmen Orange de exclusieve verkooprechten verkrijgt voor een serie door GARES ontwikkelde succulenten.

De overeenkomst is getekend door Pieter Koen (Product Manager Tropicals bij Dümmen Orange), Kim Seok Cheol (Directeur van GARES) en Kim Gyun Joong (Directeur van Koduk Green House Inc.). Koduk Green House is door GARES aangesteld als vertegenwoordiger. Deze samenwerking is een uitbreiding van het bestaande partnerschap tussen Dümmen Orange en GARES op het gebied van rozenveredeling. In dit stadium is de nieuwe overeenkomst met name gericht op rassen van Echeveria en Sedum. 

Echeveria, een gewas dat oorspronkelijk uit Mexico komt, is de populairste succulent. Wereldwijd worden er meer dan 600 rassen van verkocht en sinds 2013 heeft het Zuid-Koreaanse Cactus Succulent Research Institute (onderdeel van GARES) er 32 ontwikkeld. Sedum is een gemakkelijk vertakkende bladsucculent met sierwaarde, die het goed doet onder allerlei omstandigheden. 

Kim Seok Cheol (Directeur van GARES) vertelt: "Wij blijven diverse nieuwe rassen ontwikkelen die interessant zijn voor klanten in binnen- en buitenland zodat de productie, het gebruik en de export van cactussen en succulenten voortdurend kunnen worden uitgebreid." 

Pieter Koen (Product Manager Tropicals bij Dümmen Orange) bij Dümmen Orange, is erg blij met deze nieuwe samenwerking: "Met de door GARES ontwikkelde toprassen kunnen wij onze sterke positie op de wereldwijde markt voor succulenten behouden. Nu hebben onze klanten de keuze uit een nog breder assortiment. Deze bundeling van krachten levert prachtige kansen en voordelen op voor onze klanten wereldwijd!"

Dümmen Orange gaat beoordelen in hoeverre de rassen marktrijp zijn om zo de wereldwijde afzet geleidelijk uit te breiden, met een focus op de belangrijkste markten USA, Canada en Europa. De volgende stap is de marktintroductie van meer rassen in de komende jaren.

Fotobijschrift: V.l.n.r.: Pieter Koen (Product Manager Tropicals Dümmen Orange), Kim Seok Cheol (Directeur GARES) en Kim Gyun Joong (Directeur Koduk Green House).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>