Afbeelding
Foto: DIYOU.NL

Fransen Orchideeën gaat samen met Thaise veredelaar Suphachadiwong Orchids

Algemeen

Dendrobiumkwekerij Fransen Orchideeën in Maasland is een partnership aangegaan met veredelaar Suphachadiwong Orchids.

Het Thaise bedrijf wordt voor de helft partner van Fransen Orchideeën, dat zijn activiteiten onder dezelfde naam voortzet. Met het partnership willen beide bedrijven het marktaandeel van de Dendrobium Sa-nook® vergroten.  
Het Thaise Suphachadiwong Orchids is handen van Thamlong en Heike Suphachadiwong en beschikt over een unieke plantencollectie. Daaronder is de Dendrobium, een orchideeënvariant die in het bedrijf in Thailand al veertig jaar wordt veredeld als snijbloem en potplant.  
Stekken van Suphachadiwong worden inmiddels al zo'n twintig jaar exclusief opgekweekt bij Fransen Orchideeën en Zeurniet. Sinds zes jaar gebeurt dat onder de merknaam Sa-nook®. De twee teeltbedrijven en verkooporganisatie Logico werken op het gebied van kweken en verkopen intensief met elkaar samen.

Nieuwe impuls voor de markt 
Rico Fransen: 'We geloven beide in de potentie van de Dendrobium Sa-nook®. We denken dat de tijd daar nú rijp voor is. De markt is toe aan een nieuwe impuls na de opmars van de Phalaenopsis. Een nauwere samenwerking dan die van leverancier en afnemer kan resulteren in een groter aandeel voor het merk Sa-nook® in de markt voor bloeiende potplanten. Als partners kunnen we elkaar nog meer versterken.'

Nieuw soorten 
Fransen Orchideeën teelt op 4 hectare in Maasland nog twee bijzondere orchideeënvariëteiten, de Dendrobium Berry Oda en de Paphiopedilum. De verwachting is dat nieuwe aparte soorten door de samenwerking sneller hun weg haar het Europese continent weten te vinden. 
 
 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant