Jodeco Glass breidt uit naar het westen | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: W.H.Zandbergen

Jodeco Glass breidt uit naar het westen

Jodeco Glass heeft uitbreiding gekregen met een schitterende showroom op de veilinglocatie Royal FloraHolland Naaldwijk boven Dock 21/22. Hiermee heeft deze specialist in decoratief glaswerk voortaan ook in het westen een centrale en goed bereikbare plek waar bloemisten, kwekers en exporteurs kunnen glasshoppen.

"Dinxperlo is niet meer alleen het centrale punt in Nederland, al denken de inwoners daar anders over" grapt Jodeco Glass directeur Jeroen Blaauw. "Natuurlijk heeft het grote voordelen een hoofdvestiging op 50 meter afstand van de Duitse grens te hebben. Door uit te breiden met een showroom op de veilinglocatie Royal FloraHolland Naaldwijk komen we nu ook onze klanten in het westen tegemoet en rekenen we natuurlijk op nieuw potentieel."

Glaswerkspecialist

Voor een kennismaking met Jodeco Glass vertelt Blaauw dat het groothandelsbedrijf in 1997 door hemzelf en toenmalige compagnon is opgericht. "Wat in Westervoort begon met de verkoop van decoratief glaswerk vanuit een magazijn ter grootte van een huiskamer, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat zich heeft ontwikkeld tot dé glaswerkspecialist van de sierteeltsector met toonaangevende bloemisten, grote retailers en tuincentra als klanten. In 2003 verhuisden we naar Dinxperlo. Van daaruit leveren we aan klanten die echt glas willen in meer dan zestig landen met de nadruk op Nederland. Dat Jodeco Glass zowel voorraadhoudend is als direct kan leveren vanuit de fabriek draagt bij aan het succes. Ons glas wordt vervaardigd in Polen, Roemenië, Spanje, Egypte en China. Het team van Jodeco Glass omvat zo'n 26 medewerkers en 10 agenten. Dankzij de platte organisatie zijn de lijnen kort en staan we in direct contact met onze klanten."

Terrariums

Jaarlijks worden twee nieuwe collecties uitgebracht, elk voorjaar en ieder najaar. De collecties bevatten kleurloos glas, maar ook wordt gespeeld met kleuren. De stijlen gaan van klassiek tot modern en trendy. "Zzing is wel onze topcollectie en nieuw zijn de terrariums, waaronder ook hangende, die wij zelf hebben ontwikkeld. Ze worden compleet geleverd met granulaat, split en actieve koolstof. Op beurzen krijgen we hier erg leuke reacties op."

Eco Glass

"In het kader van duurzaamheid loopt Jodeco Glass als deelnemer aan Economic Challenge voorop. Bijdragen aan een leefbare wereld door het milieu zo min mogelijk te belasten ben ik niet alleen verplicht aan onze klanten, maar ook aan onze werknemers. Dus zo min mogelijk plastic in het magazijn. Daarnaast leveren we Eco Glass. Dit is 100% recyclebaar. Mooi is het in de fabrieken te zien hoe lege pindakaaspotten en wodkaflessen letterlijk worden omgesmolten tot decoratieve vazen."

Knipoog
Bijzonder is dat Jodeco Glass niet het merk centraal stelt, maar de klant. "De klant betaalt onze boterham dus doen we er alles aan deze tevreden te stellen. We staan altijd open voor een dialoog en onze service moet de beste zijn. Leveren doen we met een knipoog en dus gaat iedere zending gepaard met een klein snackje of snoepje voor wat nieuwe energie bij het uitpakken. Ludiek zijn ook altijd onze beursthema's waarbij vorig jaar in een tank naar plastic afval mocht worden gedoken. Dit voorjaar stond 'Hollandse Meesters' centraal en kregen beursbezoekers een schildertasje aangereikt als creatieve uitdaging. Onze slogan luidt niet zomaar 'helder zakendoen met een glimlach'.

Met een fraai Jodeco Glass Magazine als kleurrijke bijlage bij de Bloemenkrant, dat vorige week is verspreid, is de komst van de showroom in Naaldwijk extra luister bijgezet. Kijk ook op www.jodecoglass.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>