Afbeelding
Foto: PR

Regionale voorrondes VBW Flowercup 2019

Algemeen

Je kan je nog t/m 15 oktober aanmelden voor deelname aan de VBW Flowercup. Meld je snel aan en doe mee. 

In het najaar van 2019 organiseert VBW in samenwerking met de regio's, vier regionale voorrondes van de VBW Flowercup. Winnaars van de regionale voorrondes plaatsen zich voor de finale in 2020.

Opdracht regionale voorrondes

Het leveren van bedrijfsbloemwerk op OASIS-steekschuim wint aan populariteit.

* Idee:

Maak een trendy showarrangement op OASIS-steekschuim binnen het centrale thema 'Fashionable X-mas'. Dit arrangement maak je als baliearrangement voor de modebranche. Om het arrangement zowel 'eenvoudig' commercieel als visueel aantrekkelijk te laten zijn, vragen we je om een constructie te maken. Deze afzonderlijke constructie maak je zodat deze vaker ingezet kan worden (pas na minimaal 6x ingezet te zijn, hoeft het zijn commerciële waarde te behalen.

Het commerciële arrangement mag een maximale verkoopwaarde van € 50,- hebben (excl. BTW en excl. de prijs van OASIS-steekschuim).

Je mag zelf kiezen welk OASIS-steekschuim je wilt gebruiken. De vorm, eventueel kleur of toepasbaarheid van de steekschuim-basis, moeten herkenbaar blijven en een meerwaarde vormen.

Smithers-Oasis stelt een kortingsbon t.w.v. 20% beschikbaar voor een steekschuimondergrond naar keuze (in te leveren bij Alflora). De bon ontvang je medio september.

* Techniek:

Steektechniek op OASIS-steekschuim, waarbij minimaal 75% van alle verse plantaardige materialen hun wateropname direct dienen te halen uit het OASIS-steekschuim. Voor een lang bloemenleven is het aan te raden Floralife®-Bloemenvoeding toe te voegen aan het water voordat je het OASIS-steekschuim natmaakt.

Het arrangement moet minimaal 7 dagen houdbaar zijn.

* Compositie:

Het arrangement is een alzijdige schikking.

* Kleur:

Vrij

* Presentatie / afmeting:

Je arrangement mag gepresenteerd worden op een door ons beschikbaar gestelde staande zwarte zuil van 30x30x80 cm. De zuil mag niet bewerkt worden. De breedte/diepte van je arrangement moet binnen 1m2 blijven, hoogte is vrij.

Er komen geen spots op de individuele werkstukken. Wel zal er omgevingsverlichting zijn. Verder is het om veiligheidredenen niet toegestaan zelf enige vorm van elektriciteit te gebruiken in of bij de werkstukken, ook niet in de vorm van batterijen.

* Beoordeling:

Het trendy showarrangement wordt door drie juryleden beoordeeld, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem (idee, kleur, compositie, techniek) Klik hier voor meer info.

De regionale voorrondes worden gejureerd door: Alex Aalders, Richard Mos en Jaap Wisse. Bij de jurering wordt rekening gehouden met je verkoopprijsberekening van € 50,-. Twee weken voorafgaande aan de wedstrijd stuurt VBW je hiervoor een invulformulier (deze mag je inleveren samen met je werkstuk). Zonder verkoopprijsberekening vindt er geen beoordeling van het arrangement plaats.

Wedstrijdlocaties

Zaterdag 26 oktober – Sneek

Zaterdag 2 november – Wateringen (let op! Locatie gewijzigd)

Zondag 10 november – Helmond

Woensdag 13 november – Deventer

De details volgen later.

Tijdschema

Het aanleveren, beoordelen, exposeren, de prijsuitreiking en weer mee naar huis nemen vindt allemaal plaats op dezelfde dag. De tijden van aanleveren en ophalen volgen spoedig.

Finaleronde

Vanuit elke voorronde plaatsen de drie deelnemers met de hoogste score zich voor de landelijke finaleronde. De 18 kandidaten die na de nrs. 1 t/m 3 uit de verschillende regio's, de hoogste scores hebben behaald, gaan eveneens door. In totaal telt de finale daarmee 30 deelnemers. De finaleronde vindt plaats tijdens het landelijke vakevent 'Florall Inspiration' in 2020.

Antwoorden vragenronde

Tot en met 1 september bestond de mogelijkheid om je vragen met betrekking tot de regionale voorronde van de Flowercup te mailen aan VBW? De antwoorden op alle gestelde vragen lees je hier.

Aanmelden

Via onderstaand formulier kan je je aanmelden voor deelname aan de regionale voorronde van de VBW Flowercup 2019. Deelname is alleen toegestaan in je eigen regio (regio is o.b.v. werkadres). Na aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname. Lees hier de voorwaarden voor deelname aan VBW Flowercup.

Let op! In totaal kunnen maximaal 50 personen per regio deelnemen. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, waarbij geldt vol = vol. Bij meer dan 50 aanmeldingen wordt je op de wachtlijst geplaatst. Inschrijving sluit op zondag 13 oktober 2019 om 12.00 uur.
Klik hier om aan te melden

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant