Afbeelding
Foto: plantum

Dümmen Orange wint de Plantum Duurzaamheidsprijs

Algemeen

De Plantum Duurzaamheidsprijs is gewonnen door Dümmen Orange met hun protocol voor duurzaam telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

De prijs werd op vrijdag 20 september uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van Plantum, de branchevereniging voor bedrijven werkzaam met zaden en jonge planten.

De Plantum Duurzaamheidsprijs is een wisseltrofee en wordt elk jaar uitgereikt aan een ander initiatief. De prijs heeft tot doel de leden van Plantum te motiveren om meer over hun maatschappelijke activiteiten te communiceren en op die manier elkaar te inspireren. 

GreenGuard
Dit jaar is de Plantum Duurzaamheidsprijs gewonnen door Dümmen Orange. In samenwerking met Koppert Biological Systems hebben zij een nieuw protocol -GreenGuard-  voor duurzaam telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de sierteelt geïntroduceerd. Door stekmateriaal te produceren met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen, kunnen telers biologische gewasbescherming direct inzetten. Dit sluit naadloos aan bij de geïntegreerde gewasbescherming. Op deze manier wordt gewerkt aan een toekomst met oog voor innovatie en duurzaamheid waarin producenten zo duurzaam mogelijk kunnen produceren ter bescherming van mens en milieu. 

De jury van de Plantum Duurzaamheidsprijs bestond uit Jan Bom, hoofdredacteur van P+ People Planet Profit, Marien Valstar, beleidsmedewerker plantaardig uitgangsmateriaal bij het ministerie van LNV, en Pieter Goudswaard, projectmanager Agrifood bij MVO Nederland. 

Dit jaar zijn vijftien inzendingen gedaan voor de duurzaamheidsprijs. Deze inzendingen kunt u bekijken op de website van Plantum.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant