Styling Elize Eveleens - Klimprodukties
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties Fotografie Wilfried Overwater

Cymbidium: Woonplant van de maand oktober

Algemeen

Beeldschone bloemen tussen hoge groene sprieten: maak kennis met Cymbidium, de orchidee die in niets lijkt op een orchidee.

De stengel zit ergens verborgen in een woud van zachte groene bladeren. De bloeistengels zijn al snel bijna topzwaar van de bloemen. Cymbidium bloeit wekenlang in een toorts met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen die soms een lichte, aangename geur hebben. En deze orchidee is er van mini en een normale potmaat tot een buitenformaat die een beeldige binnenstruik van hem maakt. Soms zie je hem zelfs als hangplant, waarbij een deel van het groene blad langs de pot hangt. Wat Cymbidium extra begerenswaardig maakt, is dat het een seizoensproduct is, dat alleen verkrijgbaar is in het najaar en de winter.  

Cymbidium is Woonplant van oktober 2019. De 'Woonplant van de maand' is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer. 

Styling Elize Eveleens - Klimprodukties
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant