Afbeelding
Foto: Hortilux

Michèl de Wit nieuwe algemeen directeur Hortilux

Algemeen

Michèl de Wit is sinds 1 september algemeen directeur bij Hortilux. Het bedrijf uit Monster zet met de aanstelling van De Wit een volgende stap in de strategie voor de komende jaren.

De Wit was sinds 1 april werkzaam bij Hortilux als Commercieel Directeur en neemt nu de algehele leiding over het bedrijf. Hij is een bekend gezicht in de branche: als commercieel directeur van Ridder Growing Solutions heeft hij een schat aan ervaring en een breed netwerk in de internationale tuinbouw opgebouwd. Zijn nieuwe rol past uitstekend bij de ambities van Hortilux.

"Een aantal jaar geleden hebben wij de transitie doorgemaakt van armaturenleverancier naar groeilichtspecialist. Naast HPS, LED en hybride oplossingen, bieden wij gespecialiseerde kennis en ondersteuning ten aanzien van het optimaal gebruiken van groeilicht. Met andere woorden, wij bieden nu ook tijdens de gebruiksfase onze diensten aan om het rendement per m2 voor onze klanten te verhogen door licht beter te benutten. Ook breiden wij internationaal uit naar nieuwe markten en toepassingen. Wij zien een sterke groei in de wereldwijde kastuinbouw, maar zeker ook in vernieuwende Vertical Farming / Urban Farming concepten en in de teelt van medicinale cannabis", aldus De Wit.

Hij vervolgt: "In mijn eerste vijf maanden bij Hortilux heb ik gezien dat er een enorme schat aan kennis en innovatiekracht bij dit bedrijf zit. Dat is voor onze klanten en ons de sleutel naar succes de komende jaren: met kwalitatief hoogwaardige systemen en gespecialiseerde kennis het maximale resultaat uit het gebruik van groeilicht halen. Ik heb er veel vertrouwen in en ga met veel plezier aan de slag in mijn nieuwe rol!"

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant