VBW: 'Zelfstandigenaftrek in gevaar' | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: vbw

VBW: 'Zelfstandigenaftrek in gevaar'

Prinsjesdag komt er weer aan. Dit betekent dat de begroting van Nederland voor 2020 dan ook weer zal worden gepresenteerd. Het is gebruikelijk dat er op weg naar Prinsjesdag af en toe een proefballon wordt opgelaten of dat er iets lekt uit de plannen.

Zo kwam dit weekend ook het verontrustende nieuws naar buiten dat er plannen zijn om de zelfstandigenaftrek (versneld) af te gaan bouwen. Op dit moment geldt er nog een bedrag van € 7.280,-. De geruchten gaan dat dit wordt verlaagd naar €5.000,- in 2020. Deze maatregel grijpt opnieuw rechtstreeks in de portemonnee van de bloemisten en andere (kleine) zelfstandigen.

VBW-Lobby tegen de maatregel
VBW pakt in samenspraak en samenwerking met MKB Nederland de handschoen op om richting het kabinet het ongenoegen kenbaar te maken. Deze nieuwe plannen komen uit de lucht vallen en zijn niet te rijmen met de eerdere gesprekken die zijn gevoerd met de coalitiepartijen.

Klik hier voor het artikel waarin voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland niet te spreken is over de uitgelekte kabinetsplannen om de beloofde verlaging van de winstbelasting met een jaar uit te stellen en de zelfstandigenaftrek te beperken. 'Symboolpolitiek', zegt hij gisteren in een interview met het Algemeen Dagblad.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>