POTTBURRI en Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' winnen Persprijs Plantarium 2019 | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: plantarium

POTTBURRI en Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' winnen Persprijs Plantarium 2019

Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' van Joh. Stolwijk & Zn. uit Boskoop heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium persprijs gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar POTTBURRI van F.N. Kempen uit Mijdrecht.

Over POTTBURRI was de jury unaniem: biologisch afbreekbare pot die voorziet in de vraag naar niet-plastic producten. Het concept heeft een catchy naam en de mooie kleur van de pot spreekt aan.
De Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' was favoriet bij veel juryleden. Het is een Cercis canadensis met spectaculair bont blad. De boom geeft in meerdere seizoenen een kleurenshow en is door zijn gemiddelde grootte geschikt voor in de tuin. 
 
De Plantarium persprijs werd uitgereikt door de voorzitter van de jury, mevrouw Ann Richardson uit Zweden, werkzaam voor het vakblad Viola, Viola Butik en Tidskriften Landskap.
 
Tweede en derde plaats
In de categorie Tuinplanten werden acht inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor Acer palmatum 'Extravaganza' ingezonden door Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel en de derde plaats voor Helianthus SUNbelievable Brown Eyed Girl van F.N. Kempen uit Mijdrecht. Bij de Concepten waren vijf inzendingen. Zero Plastic Tray van Colour Your Garden uit Boskoop werd tweede en de derde plaats was voor Colour Your Table van De Jong Plant B.V. uit Boskoop.
 
Jurering
In de jury voor de persprijs waren 17 journalisten vertegenwoordigd uit de landen: Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Tsjechië en Zweden.
 
Plantarium 2019 wordt gehouden van 21 t/m 23 augustus 2019 aan de Denemarkenlaan 11 op het International Trade Centre Boskoop/Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>