Onderzoek: hoe worden tuincentra beoordeeld door klanten? | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: BK

Onderzoek: hoe worden tuincentra beoordeeld door klanten?

Volgens het CBS is er een lichte daling in het aantal tuincentra. Anno 2015 waren er nog 565 ondernemingen, in 2018 is dit aantal gedaald tot 530.

Verkoop is daarentegen wel weer gestegen in 2018. Nederlanders kunnen bij tuincentra terecht voor bloemen, bomen, struiken, planten, meubelen en decoratie. Bieden tuincentra de juiste kwaliteit en service? Places Nieuws heeft uitgezocht hoe tuincentra beoordeeld worden door klanten. 

Onderzoek
Op online bedrijvengids Telefoonboek.nl kunnen bezoekers bedrijfsinformatie vinden en een beoordeling achterlaten. In totaal zijn er 432 beoordelingen gegeven voor tuincentra in Nederland. Deze beoordelingen kunnen zowel voldoende (cijfer van 6.0 of hoger) als onvoldoende (lager dan een 6.0) zijn. In totaal zijn er 250 voldoendes gegeven. Dit betekent dat er over de meeste tuincentra positief wordt gesproken. Gemiddeld ontvangen zij dan ook een 9,2 van klanten. Er zijn 183 onvoldoendes gegeven. 

Positieve beoordelingen
De meeste klanten zijn tevreden over het tuincentrum dat zij bezocht hebben. Daarbij gaat het om leuke en mooi ingerichte winkels, vriendelijk personeel met kennis van zaken en een goede kwaliteit van de producten die verkocht worden. Enkele positieve beoordelingen:

"Erg mooi en leuke winkel. De keuze is groot en kwaliteit is goed. Ik heb een plant als cadeau gekocht en die werd prachtig ingepakt. Ik ben erg vriendelijk geholpen."

"Gastvrije ontvangst, goede kennis van zaken en ze geven goed advies. De planten zijn van eersteklas kwaliteit. Een aanrader."

Negatieve beoordelingen
Helaas zijn er ook tuincentra die minder goed scoren bij klanten. Het gemiddelde van de slecht beoordeelde tuincentra ligt dan ook erg laag, een 2,5. Klanten zijn ontevreden wanneer ze het bedrijf telefonisch niet goed kunnen bereiken, producten niet van goede kwaliteit zijn en het personeel onvriendelijk is. 

"Na vele manieren om contact met ze op te nemen geen enkele reactie. Terwijl de berichten zijn gelezen. Jammer."

Goed beoordeeld tuincentrum
Verstraten Walhout Tuincentrum verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Het bedrijf ontvangt gemiddeld een 9,2 van klanten op basis van 14 beoordelingen. Naast het tuincentrum kunt u hier ook terecht voor tuinaanleg en hoveniers. Ook biedt het tuincentrum workshops aan, zoals een workshop bloemschikken. 


Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar 1,6 miljoen verschillende instanties geregistreerd staan. Bezoekers kunnen hier telefoonnummers en adressen vinden.


 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>