Nieuw: Berry Bux in 10,5cm pot | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: brazelberry

Nieuw: Berry Bux in 10,5cm pot

De Berry Bux® wordt vanaf medio augustus in potmaat 10,5 cm aangeboden door kwekerij De Jong Plant uit Boskoop.

Deze plant is zowel los als in een praktische sixpack verkrijgbaar. Door het kleine formaat kan de consument snel één meter fruithaag aanplanten.

Snackhaag
Berry Bux® is een compacte Vaccinium angustifolium die qua blad en groei lijkt op een Buxus. De grote meerwaarde zit in de talrijke, heerlijke blauwe bosbessen die de plant voortbrengt.  Naast de drie liter container, welke geschikt is voor in een sierpot, wordt nu potmaat 10,5 cm geïntroduceerd waarmee in een handomdraai een fruithaag gecreëerd kan worden, langs het pad of in een balkonbak. De P10,5 worden in 12 gaats tray's aangeboden. Tevens is een handige six-pack met stevig draaghengsel ontwikkeld, zodat de consument eenvoudig zes planten kan vervoeren.

De winterharde Berry Bux® wordt zo'n 50 cm hoog en heeft compacte groeivorm. De plant ziet er het hele jaar aantrekkelijk uit: eerst groen, in het voorjaar met mooie bloemen en in de zomer met veel blauwe bessen, In april verschijnt de witte, insectvriendelijke bloesem en in juli komen de eerste blauwe bessen tevoorschijn die, net als wilde bosbessen, zoet en aromatisch van smaak zijn.

Plantencollectie
Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry die staat voor de perfecte mix van een sierplant en een bessenplant met extreem veel en lekkere vruchten. De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen 'Jelly Bean', 'Pink Breeze' en 'Peach Sorbet', de braam 'Baby Cakes' en de framboos Raspberry Shortcake. Alle planten zijn zelfbestuivend, oersterk en vragen weinig verzorging. 

www.brazelberry.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>