OK Plant klaar voor de toekomst met een nieuwe sorteer- en afleverbuffer | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: ok plant

OK Plant klaar voor de toekomst met een nieuwe sorteer- en afleverbuffer

OK Plant heeft gekozen om hun huidige sorteer-en afleverbuffer te vernieuwen. WPS is trots dat ze deze opdracht voor OK Plant mogen uitvoeren.

Doel van het systeem is dat de flexibiliteit verder toeneemt en de kwaliteit van werken voor de medewerkers van OK Plant verder verbetert en dus voldoet aan de hoogste standaard.

Ontwerpcriteria
Een belangrijk ontwerpcriterium is dat de planthandeling minimale stress oplevert voor de planten. Ieder contactmoment tijdens transport moet goed beheersbaar zijn. Ergonomie speelde een belangrijke rol. De opdracht die WPS kreeg, was dat de medewerkers zo prettig mogelijk met het systeem moeten kunnen werken. Bas Kleiweg en Marcel Olsthoorn vertelden bij de start van het project dat iedereen bij OK Plant betrokken was bij het maken van het ontwerp van het systeem. Uiteindelijk vormde dit de basis waarmee WPS aan de slag kon.

Werking van het systeem
De planten worden per batch uitgeraapt, in een tray geplaatst en via een rollenbaan naar de voorbuffer getransporteerd. Voordat de tray het voorbuffer in gaat wordt iedere tray door de Plant Spray Unit (PSU) voorzien van water. De voorbuffer bestaat uit rollenbanen. Tijdens het orderpikken worden de trays voor de desbetreffende order verzameld op de uitvoerrollenbaan en naar de afleverbuffer getransporteerd. In de afleverbuffer met bandtransporteurs worden de af te leveren orders verzameld en wordt de afleverbuffer gevuld aan de hand van de orders die zijn samengesteld uit de voorbuffer. Vanaf het afleverbuffer worden de orders klaargemaakt voor transport. 

Klaar voor de toekomst
Het systeem is zo ontworpen dat verdere automatisering eenvoudig mogelijk is. Op deze manier kan OK Plant het systeem in de toekomst verder doorontwikkelen en integreren met andere processen.


Op de foto: Links Maarten van der Gaarden, commercieel manager WPS. Rechts Desiree Olsthoorn, directielid OK Plant.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>