Flower Parade dit jaar in teken van beroepen | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Praalwagen Van Egmond Lisianthus: veredelaar.
Praalwagen Van Egmond Lisianthus: veredelaar. (Foto: Flower Parade | Jora Vision)

Flower Parade dit jaar in teken van beroepen

Op zaterdag 10 augustus zal er weer een bonte en vooral kleurrijke stoet praalwagens en luxe auto's door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijden.

Duizenden toeschouwers kunnen zich weer vergapen aan de creativiteit van de ontwerpers en de vaardigheid van de arrangeurs die de voertuigen opsieren voor een 'rijdend theater', zoals insiders vol trots de Flower Prade betitelen.

Door Piet van Kampen

Het is alweer de 74e editie in een lange traditie. Gijs Ravensbergen van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heeft naar aanleiding van het gekozen thema 'Beroepen' de ruwe schetsen gemaakt die door Jora Vision zijn gevisualiseerd. Ook de productie van de praalwagens in bij hen in goede handen en Daan de Mooij zorgt weer voor de bijpassende figuratie.
Aan hoofdarrangeur Astrid Lankhuizen die al 40 jaar dit mooie werk doet opnieuw de uitdaging om er samen met vele helpende handen weer een mooie bloemenzee van te maken.
Het thema van dit jaar is een keuze van het publiek. Er is voor beroepen gekozen. 'Hier konden wij prima op inspelen en hebben voor beroepen gekozen van sponsors en ook die bij de Flower Parade passen' lichtte Ravensbergen toe.

Weerman

De tien praalwagens beelden de volgende beroepen uit: trouwambtenaar, verbinder, bankemployé, eventmanager, kunstschilder, florist, veilingmeester, veredelaar, muziekkant en weerman.
De bekende weerman Piet Paulusma komt de Flower Parade op vrijdag 9 augustus officieel openen. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn alle wagens in de hallen Royal FloraHolland al vanaf 16.00 uur te bewonderen.
'Op deze manier kunnen we er meer mensen en met name jongeren van laten genieten' is de uitleg van Hans Oudwater, PR-man van de stichting. 'Het wordt weer een rijdend theater. Geen zwaaiende bloemenmeisjes maar acteurs op de wagens', benadrukt Daan de Mooij.

Route

Vorig jaar werd de route in Katwijk aangepast. De Boulevard werd helemaal afgereden en via de Rijnmond ging het via Rijnsoever naar Noordwijk. 'Het was een succes en daarom doen we het dit jaar weer zo', geeft Oudwater aan. Zoals gebruikelijk zal de stoet van 10 praalwagen en de ruim 40 luxe auto's, begeleid door diverse muziekkorpsen en uiteraard de muziekwagens met de Casual Company en de Blaasbalgen Noordwijk als eindpunt hebben. Op zondag zijn daar nog vele wagens op de Koningin Wilhelmina Boulevard te zien.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>