Beekenkamp Group pakt personeelstekort aan met opmerkelijke 'straatgraffiti' | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: beekenkamp

Beekenkamp Group pakt personeelstekort aan met opmerkelijke 'straatgraffiti'

Het Westland luidt al langer de noodklok over het grote aantal openstaande vacatures. Met opvallende 'straatgraffiti' wil Beekenkamp Group in Maasdijk zich onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Sinds deze week is het wegdek van de Korte Kruisweg, waar de hoofdkantoren van Beekenkamp en Deliflor zijn gevestigd, voorzien van een 'personeelsadvertentie'.  De teksten moeten de interesse van potentiële werknemers wekken. Sollicitanten worden bovendien gelokt met een paar gratis rode sneakers.  
 
In april trok LTO Glaskracht Westland aan de bel. De komende jaren dreigen zo'n 5000 vacatures in de sector niet te worden vervuld. Beekenkamp Group - 2600 medewerkers wereldwijd - is een van de grootste werkgevers in de Westlandse glastuinbouw. Ook daar kost het steeds meer moeite om openstaande vacatures te vervullen.  
 
De lijst met vacatures laat een brede verscheidenheid zien. Een accountmanager, een groepsleider logistiek, een systeemontwikkelaar, een machine-operator en vele anderen kunnen per direct aan de slag in Maasdijk en op de nieuwe locatie in 's Gravenzande. Daar zijn de bedrijven van de groep actief in de vermeerdering van groenteplanten, de veredeling en vermeerdering van pot- en perkplanten (Beekenkamp Plants) en de veredeling en vermeerdering van chrysanten (Deliflor Chrysanten). Ook produceert en verkoopt de groep verpakkingen (Beekenkamp Verpakkingen).  
 
'Zet de stap naar Beekenkamp Group'  
Een personeelswervingscampagne moet de Afdeling HRM binnenkort meer lucht geven. Voorzien van de tekst 'Zet de stap naar Beekenkamp Group' hangt aan het begin van de  Korte Kruisweg een groot spandoek. Op dezelfde plek begint ook een voetspoor naar de entree van Beekenkamp en Deliflor. De voetstappen zijn voorzien van teksten die de aantrekkingskracht van de bedrijven voor potentiële kandidaten moeten verhogen.  
 
Rode sneakers bij een sollicitatie  
De opvallende straatgraffiti is niet blijvend. Teksten en voetstappen zijn met 100% organisch en volkomen milieuvriendelijk krijt aangebracht. De uitingen zullen na verloop van tijd langzaam wegvagen door regen en verkeer. Kandidaten houden aan hun sollicitatiegesprek bij Beekenkamp Group in ieder geval iets over: een paar gratis rode sneakers. 
 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>