Afbeelding
Foto: javo

50 jaar Javo innovatie

Algemeen

50 jaar geleden werd de eerste Javo potmachine ontworpen. Sindsdien is Javo al generaties lang de standaard in de automatisering voor de tuinbouw.

In 1969 ontwierp Arnold van Nobelen, de oprichter van Nobels, de eerste potmachine voor Javo. Dit nieuwe type machine is uitgevoerd met -in zijn ogen logisch- een transportband en elevator, om de grond te transporteren naar de potten. Het eerste prototype van de Javo Standard wordt al snel bij een kweker in de buurt getest. Hij is direct enthousiast en koopt het eerste model. 

Vanaf het begin heeft Javo voortdurend geïnvesteerd in nieuwe producten en de verdere ontwikkeling van bestaande producten. Het bedrijf heeft een groot aantal vakmensen, zoals (sales)engineers en monteurs, in dienst. "De processen van onze klanten worden complexer en veeleisender. Wij passen onze machines daar voortdurend op aan. Eenvoudig in gebruik, maar met een doordachte basis die jaren meegaat, dat is waar Javo voor staat", legt Koos de Vink (Managing Director Nobels Group) uit. 
 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant