Bloemenmuur Vondelpark omdat we meer bloemen nodig hebben | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: mooiwatbloemendoen

Bloemenmuur Vondelpark omdat we meer bloemen nodig hebben

Het lijkt tegenwoordig of alles mogelijk is. Het leven is 'maakbaar'. Maar is dat echt zo? Want wie denkt alles binnen handbereik te hebben, komt wellicht toch tijd tekort.

Tijd voor vriendschap bijvoorbeeld. Liefde. En échte connectie. Bloemen dragen bij aan een gevoel van verbondenheid. Daarnaast toont onderzoek aan dat ze een positief effect op ons hebben. Dus logisch om er meer van te willen, toch? Op donderdag 20 juni staat er daarom 3 dagen lang een gigantische bloemenmuur in het Vondelpark, het hart van Amsterdam. Wij hebben meer bloemen nodig, om de momenten die er echt toe doen, nog belangrijker te maken.

Tijd is niet maakbaar. En we hebben ook niet meer nieuwe spullen of unieke ervaringen nodig. Waar we meer van nodig hebben is dat waar we altijd al van konden genieten - samen. Dus meer samenzijn, meer zoenen, meer schaterlachen. Meer lef, meer romantiek, meer verwondering. Verbonden zijn met mensen om je heen, daar draait het om. 

"In onze individuele samenleving zie je dat er juist nu meer behoefte is aan echt contact. Delen hoe het werkelijk met ons gaat, de lichte en donkere momenten in ons leven. Dus naast die perfecte Instafeed onze hele ik laten zien aan de mensen die er voor ons toe doen, in volle kwetsbaarheid. En bloemen kunnen daaraan bijdragen. En woorden als 'dank je wel', of een simpel maar o zo belangrijk: 'wat fijn dat jij er bent'. De ontmoeting als een inspiratiebron voor een fleurrijk leven." - Roos Woltering, psycholoog en coach

Gigantische bloemenmuur
Tot en met zaterdag 22 juni staat de bloemenmuur in het Vondelpark symbool voor alles waar we meer van nodig hebben. De muur is 10 bij 2,5 meter. Enerzijds bezaaid met bloemen met daarnaast kaartjes waarop mensen kunnen aangeven waarom we meer bloemen nodig hebben. Dit gebeurt aan de hand van thema's, zoals bijvoorbeeld vriendschap, lef, lol. Aan deze thema's zijn bloemen gekoppeld in een specifieke kleur. Kaartje geschreven? Dan pak je een bloem bijpassend bij het thema en hang je je kaartje aan de achterkant van de muur. Zo ontstaat er een muur vol persoonlijke verhalen en een stad vol bloemen en uitwaaierende positiviteit.

De bloemen in de muur staan stuk voor stuk symbool voor een échte behoefte: meer samen, meer liefde, meer verbeelding, meer moed, meer lol, meer wonder. Gebruikt zijn: Alstroemeria; Vanda; Freesia; Pioenroos; Gerbera; Chrysant; Calla; Limonium; Gladiool; Allium; Lisianthus en Anthurium.


De bloemenmuur is een initiatief van Mooiwatbloemendoen.nl en laat consumenten ervaren dat bloemen volop blijdschap brengen.


 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>