Lezing kruiden en specerijen Westlands Museum | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: westlands museum

Lezing kruiden en specerijen Westlands Museum

Op zondag 30 juni organiseert het Westlands Museum een interessante lezing over tuinkruiden en specerijen.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling 'Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw' die momenteel in het museum te bezichtigen is. Gerard van der Veen van de TU Delft vertelt allerlei interessante weetjes over kruiden en specerijen en neemt u ook mee voor een bezoek aan de kruidenborder in de historische tuin.
Het gebruik van kruiden en specerijen vond al in de verre oudheid plaats, maar pas in de tijd van de Verenigde Oostindische Compagnie werd het gewoon om ze breed in te zetten voor smaak en geur. Ook in onze tijd staan kruiden en specerijen volop in de aandacht, onder andere door de vele kookprogramma's op TV.

Aanvang van de lezing is om 14.00 uur. De toegang tot de lezing is gratis, mits u in bezit bent van een toegangskaartje van het museum (museumkaarthouders en kinderen gratis, volwassenen € 5,50, 65-plussers € 5,00). Het museum is zondag open van 13.00 – 17.00 uur.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>