Lezing 'Bloemen in bloemrijke romans' in Flower Art Museum | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Flower Art Museum | Heidi Wallheimer

Lezing 'Bloemen in bloemrijke romans' in Flower Art Museum

Vrijdag 28 juni wordt in het Flower Art Museum in Aalsmeer een lezing gehouden onder de titel 'Bloemen in bloemrijke romans'.

De avond vindt plaats in het kader van de lopende tentoonstelling De Taal van Bloemen, die is gebaseerd op de gelijknamige roman waarin de symboliek van bloemen een grote rol speelt. Tijdens de lezing vertellen dr. Jonneke Bekkenkamp en prof. dr. Karina van Dalen-Oskam, beiden verbonden aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, over hun onderzoek naar bloemen in de best verkochte en meest uitgeleende boeken die voor het eerst in het Nederlands zijn verschenen in de periode 2007-2012. Hun verhaal is interessant voor zowel liefhebbers van bloemen als van literatuur. 

Bloemlezen
Van Jonneke Bekkenkamp verscheen vorig jaar het boek 'Bloemlezen – wat schrijvers zeggen met bloemen'. In dit geschenkboek behandelt zij zes moderne klassiekers in de literatuur: De Dame met de Camelia's; Mevrouw Dalloway; Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran; De kleur paars; Tulpenkoorts en De verborgen taal van bloemen.
De bloemdichtheid en bloemdiversiteit in deze boeken varieert van vrijwel nihil tot ver boven gemiddeld. Wat ze gemeen hebben is dat het veel gelezen boeken zijn. Tot op de dag van vandaag worden ze bewerkt tot musicals, films, opera's en toneelstukken. In hun verschillen bieden ze een waaier van levensvisies.

De lezing begint vrijdag 28 juni om 20.00 uur. Entree: € 6,50 incl. museumbezoek en koffie/thee bij ontvangst. Museumvrienden: € 2,50. Aanmelden: info@flowerartmuseum.nl. Het adres van het Flower Art Museum is Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer, tegenover de watertoren.


Fotobijschrift: Tulpen – Heidi Wallheimer. Deze foto is onderdeel van de tentoonstelling De Taal van Bloemen.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>