Infinite Acres bouwt eerste indoor farm in Shanghai-regio | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: orisis

Infinite Acres bouwt eerste indoor farm in Shanghai-regio

Orisis, China's voornaamste tuinbouwbedrijf, heeft vandaag zijn handtekening gezet onder de opdracht aan Infinite Acres voor de bouw van de eerste complete indoor vertical farm in de regio Shanghai. Orisis is gevestigd in deze regio.

Zodra het project is afgerond zal Orisis in staat zijn om versgeoogste, voedzame, smaakvolle en bestrijdingsmiddelvrije producten te leveren aan de distributeurs van levensmiddelen, supermarkten en consumenten in de omgeving van Shanghai.
In Infinite Acres werken drie bedrijven – Priva, 80 Acres Farms en Ocado – samen aan de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen waarmee gewassen binnen, in een volledig afgesloten omgeving geteeld kunnen worden. De uitdagingen waar telers mee te maken hebben bij het telen van gewassen in een open veld, zijn in hier niet aan de orde.
 

Chemicaliënvrije gewassen
"We zijn verheugd om met Infinite Acres te werken aan dit project dat onderdeel is van compleet nieuwe en innovatieve ontwikkelingen in de tuinbouw in de regio Shanghai," aldus Yanwen Huang, CEO van Orisis. "Orisis werkt samen met Infinite Acres om te kunnen voldoen aan de snelgroeiende vraag in China naar chemicaliënvrije gewassen van hoge kwaliteit. Dit project zal de mogelijkheden van indoor growing in dichtbevolkte stedelijke gebieden aan China en de wereld tonen."
Het ontwerp van de indoor farm van Orisis bestaat uit vijf lagen met een teeltoppervlak van meer dan 1.600 vierkante meter. Signify, wereldleider op het gebied van belichting, levert Philips Ledverlichting voor de teeltzones bij Orisis, net als advies over gewassen en ondersteuning bij de ontwikkeling van de juiste recepten voor de teelt. Het is het eerste commerciële project dat is gebaseerd is op de Greenpower LED 3.0 productiemodule van Signify.

"In het licht van de groeiende mega-cities en het tekort aan beschikbare grond staat China net als andere landen voor de uitdaging om de bevolking te voorzien van voldoende gezonde, verse en net-geoogste gewassen," vertelt Tisha Livingston, CEO van Infinite Acres. "Infinite Acres is verheugd om samen met Orisis te werken aan de ontwikkeling van wat hopelijk de eerste van vele indoor vertical farms in China wordt."

Infinite Acres is op dit moment de enige full-serviceoplossing voor de uitdagingen die samenhangen met de productie van seizoensgebonden gewassen en het vervoer daarvan door het hele land. Bij gewassen die zijn geproduceerd op lange afstand van de plek waar ze genuttigd worden is sprake van afgenomen smaak en kwaliteit, en een kortere houdbaarheid voor de consument.

"Orisis heeft zichzelf bewezen als voortrekker in het op grote schaal toepassen van geavanceerde technologie in de tuinbouw," zegt Meiny Prins, CEO van Priva. "Het is een onderneming die de deskundigheid van samenwerkingspartners respecteert. Priva kijkt ernaar uit haar rol te vervullen in de voltooiing van deze installatie met hoogwaardige vormgeving en techniek."

De Orisis indoor farm wordt gebouwd in Pinghu Zhejiang, de eerste economische ontwikkelingszone voor landbouw in China, op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Shanghai. Priva levert regelsystemen die voldoen aan de hoogste normen voor luchtkwaliteit, klimaat, waterhergebruik, energie-efficiency, irrigatie en andere systemen die noodzakelijk zijn voor indoor growing. De bijdrage van 80 Acres Farms aan het project bestaat uit expertise op het gebied van recepten voor gewassen, garanties voor optimale opbrengsten en verder uit facilitymanagement, verpakking, branding, marketing en distributie.
De infoor farm zal zich aanvankelijk richten op de productie van verschillende soorten sla en bladgroente. Het Nederlandse Logiqs levert de logistieke systemen voor geautomatiseerde bewegingen tussen de lagen in de teeltzones.

Het contract werd ondertekend op de GreenTech conferentie in Amsterdam. De financiële voorwaarden van het contract zijn niet vrijgegeven.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>