Afbeelding
Foto: ROLFVANKOPPEN

Tabledance weer terug op één in vierde Lily League

Algemeen

Het ras Tabledance is door bezoekers van de Dutch Lily Days en andere belangstellenden verkozen tot de meest gewaardeerde lelie ter wereld.

Na het uitbrengen van de eerste stem door Wereldkampioene Shorttrack Lara van Ruijven volgden velen haar voorbeeld om hun voorkeuren kenbaar te maken in de Lily League®, de 'lelieparade' van de mooiste en meest gewaardeerde lelierassen van dit moment. Extra feestelijk was de uitslag van de Lily League voor een vijftal prijswinnaars van 200 euro.

Meliton Martinez Salas uit Mexico zat helemaal correct met de nummer 1 van de top 50. Miki Hirayama sleepte een prijs in de wacht met de hoogste stijger juist had. Thomas Evers benoemde de hoogstgeplaatste OT/Oriental en de hoogstgeplaatste LA/Aziaat was juist ingevuld door Niek Boon juist heeft. De best scorende dubbele lelie werd goed ingevuld door Xiufeng Guo.

De verkiezing van de mooiste 50 lelierassen vond plaats in het kader van de Dutch Lily Days. Dat event werd dit jaar voor de negende keer gehouden. Op veertien locaties in Nederland hadden veredelaars en exporteurs hun deuren opengezet. Van 4 tot en met 7 juni konden bezoekers kennismaken met de rassen van nu en van de toekomst. Ook werd hen gevraagd om hún lelie-voorkeuren op te geven in een top 10. Deelnemers konden tot en met 12 juni volledig vrij hun top 10 noemen. De Lily League, een initiatief van Onings Holland, heeft veel reacties losgemaakt.

Kleurrijke poster met 50 rassen
Zowel in de kassen als online op www.lilyleague.com kon worden gestemd. Na het verwerken van alle inzendingen bleek de top-3 te worden gevormd door Tabledance, Zambesi en Touchstone.
Van de lelie-top vijftig van de Dutch Lily Days 2019 wordt een kleurrijke poster gemaakt. De poster is verkrijgbaar bij Onings Holland en wordt op verzoek toegezonden.

Meer informatie is te vinden op de website www.lilyleague.com

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant