Afbeelding
Foto: gerbera united

Gerbera United breidt uit met locatie in Nootdorp

Algemeen

Gerbera United breidt haar werkzaamheden uit met de komst van een nieuwe locatie in Nootdorp.

3 juni j.l. vond de sleuteloverdracht plaats en sindsdien is Gerbera United officieel eigenaar van het pand op de Nieuwkoopseweg 13. Met de komst van de nieuwe locatie en de twee bestaande kwekerijen in de gemeente Zuidplas, heeft het gerberabedrijf een teeltoppervlak van 10,5 hectare. Hiermee kan zij een breed en gevarieerd gerbera assortiment bieden én is Gerbera United een 'one-stop-shop' voor haar klanten. 

Door de grote vraag naar standaard gerbera's, besloten eigenaren Dick Kooij en W.P. van den Berg hun werkzaamheden uit te breiden op een derde locatie in Nootdorp. De locatie beschikt over nieuwste tuinbouwtechnieken, speciaal ontwikkeld voor de gerberateelt, waarmee Gerbera United een product van nóg hogere kwaliteit op de markt kan brengen. Daarnaast wordt de nieuwe locatie voorzien van een hypermodern logistieksysteem, waarmee de gerbera's vakkundig en efficiënt verwerkt gaan worden. Met de inbreng van deze geautomatiseerde processen biedt Gerbera United haar klanten service op maat.

Uitbreiding assortiment
Op de nieuwe locatie in Nootdorp breiden de kwekers hun Perfection lijn, het Gerbera United assortiment van standaard gerbera's, uit met 39 nieuwe cultivars. Het gaat dan om klassiekers als Rich, Alex en Don Leo, maar ook noviteiten die nog niet verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt. Ook op de bestaande locaties in Zevenhuizen en Moerkapelle zullen enkele veranderingen plaatsvinden. In Moerkapelle wordt ruimte gecreëerd voor een nieuw, geelgekleurd Piccolini ras en nieuwe germini rassen, die worden toegevoegd aan het assortiment. In Zevenhuizen maakt Gerbera United plaats voor nieuwe, exclusieve gerberarassen uit haar Ambition lijn, zoals Bolvormige, Spider en Pastini variëteiten. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant