Signify helpt telers bij optimaliseren meerlaagse teelt | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Philips Horticulture LED Solutions

Signify helpt telers bij optimaliseren meerlaagse teelt

Signify (Euronext: LIGHT), de wereldwijde marktleider in verlichting, introduceert de nieuwe Philips GreenPower LED production module 3.0 om telers te helpen bij het optimaliseren van de meerlaagse teelt van sla en andere bladgroenten, kruiden, zacht fruit en jonge planten.

Met de nieuwe module kunnen telers de kleurenspectra en lichtniveaus van diverse specifieke lichtrecepten gemakkelijk aanpassen aan de behoeften van verschillende gewassen en groeifasen. Ze biedt telers ook volledige controle en flexibiliteit in het gebruik van hun LED-groeilampen, zodat ze hun gewasresultaten en operationele efficiëntie kunnen verbeteren in gesloten, geconditioneerde teeltfaciliteiten.

"We hebben deze oplossing ontwikkeld voor telers die meerlaagse gewassen willen kweken die een hoog lichtniveau vereisen", aldus Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify. "Deze module kan de kleur regelen en is dimbaar, zodat telers elk gewas kunnen voorzien van de juiste hoeveelheid licht en een geoptimaliseerd spectrum voor elke groeifase. Dankzij de unieke breedbundeloptiek en de hoge lichtopbrengst is deze robuuste allround module een zeer rendabele investering ".  

Volledige controle en flexibiliteit 
De nieuwe productiemodule is verkrijgbaar in verschillende versies en lengtes om aan diverse voorkeuren te voldoen. Eén versie is de standaard statische module met aan/uit schakelaar, die wordt geleverd met de beproefde lichtrecepten van Signify. Een andere versie is de regelbare module waarmee telers kleur en lichtniveaus kunnen aanpassen en die kan worden gebruikt met het GrowWise Control System, stand-alone of geïntegreerd in een klimaatcomputer. Dit geeft telers volledige flexibiliteit bij het creëren en beheren van hun eigen tijdsgebonden lichtrecepten.

Door de unieke combinatie van de hoge lichtopbrengst en de breedbundeloptiek moeten er 50% minder modules worden geïnstalleerd, wat de initiële investering beperkt. De operationele kosten worden laag gehouden door het robuuste ontwerp, de hoge energie-efficiëntie tot 3,0 µmol/J en de lange levensduur van 35.000 uur. Het gebruik van energie en licht wordt geoptimaliseerd door het lichtniveau aan te passen aan de verschillende groeifasen en door het licht te reflecteren vanaf de witte behuizing. De hoge lichtuniformiteit zorgt voor een consistente productie, dag na dag. De modules zijn compatibel met standaard Wieland-connectoren, die eenvoudig kunnen worden aangesloten en losgekoppeld en voldoen aan de IP66- en UL-waarden voor natte omstandigheden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>