Succesvol Floricultura seminar en Klaas Schoone Memorial Award | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Hans van der Mast

Succesvol Floricultura seminar en Klaas Schoone Memorial Award

Floricultura heeft op 12 juni een succesvol seminar gehouden op hun locatie in Heemskerk.

Het thema van het seminar was 'Een wereld te leren'. Een van de highlights van het seminar was de uitreiking van de Klaas Schoone Memorial award. Daarnaast kregen de meer dan 140 bezoekers een flinke dosis inspiratie en humor van twee gastsprekers; Stefan van Vuuren en Ronald Giphart.

Klaas Schoone Memorial Award
De keuze van de jury van de Klaas Schoone Memorial Award viel deze editie op Eric Moor vanwege zijn pioniersgeest en vindingrijkheid. 'Hij gaat niets uit de weg om iets te ontdekken en te delen", oordeelde juryvoorzitter René Hendriks. Eric ontving de award uit handen van de familie Schoone en Jan Post. Zij reikten de inmiddels vierde Klaas Schoone Memorial Award uit. Een prijs enerzijds om grootheden uit het vak te eren en anderzijds om de herinnering aan Klaas Schoone levend te houden.

Gelimiteerde uitgifte
Ronald van Geest opende het seminar met de visie van Floricultura op de orchideeën markt. Om overproductie, prijserosie en uitwisselbaarheid een halt te roepen gaat Floricultura vanaf heden bijzondere rassen gelimiteerd uitgeven. "Hiermee geven we onze klanten en hun ketenpartners handvatten om aan hun marge te werken", aldus Van Geest. 
 
Leren van de rozenmarkt
De volgende spreker was Stefan van Vuuren, commercieel directeur van Porta Nova. Stefan vertelde op een gepassioneerde manier hoe Porta Nova zich permanent heeft kunnen onderscheiden in een uiterst roerige markt. Het bedrijf is daardoor uitgegroeid tot misschien wel de meest toonaangevende rozenkwekerij van Europa.

Leiderschap
De laatste spreker van het seminar was de bekende Nederlandse schrijver Ronald Giphart die op prikkelende en humorvolle wijze sprak over leiderschap. Hij legde parallellen met gastronomie en de prehistorie en wist hierdoor met de juiste toon de aanwezigen te raken. Het was een perfecte opmaat voor een gezellig walking dinner ter afsluiting met alle aanwezigen.
 

Foto bijschrift: Van links naar rechts: Eric Moor, Kees Schoone, Mieke Schoone, René Schoone.
Foto door Hans van der Mast. 

 

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>