'Bedankt voor de bloemen... Colombia' | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: paul deckers

'Bedankt voor de bloemen... Colombia'

Een kleine maand geleden liet Royal FloraHolland weten de sponsoring van de bloemen voor de paasviering op het St. Pietersplein in Rome stop te zetten.

In maart nog van dit jaar leek RFH juist trots op deze participatie. Het event kreeg mooie aandacht in de eigen media. Tijden veranderen. Nieuw sponsorbeleid. Een streep door de bloemen voor de Paus. Niet passend bij de positionering van dienstverlener en kwekers.
Dat is een kolossale denkfout.
Om in stijl te blijven... is Nederland Sierteeltland niet gezegend met het privilege van dit pauselijk podium. Al 35 jaar!
Andere landen nemen graag ons stokje over. Slovenië, nu aankleder van de Basiliek. En wat te denken van belangrijke productielanden als Colombia en Ecuador.

Dat de sponsorbijdrage een rib uit het lijf is, dat kan de reden niet zijn. De RFH-bijdrage van 5.000 euro is te klein om het project te doen stranden. Hoofdarrangeur Paul Deckers heeft al laten weten dat hij het project in 2020 doorzet, al is het financieel nog niet rond. Daarvoor moet hij langs de deuren als een colporteur. Te gek voor woorden.


Heeft RFH met het nieuwe beleid ook niet per ongeluk haar trots voor het Hollandse product geschrapt?

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>