Logo bloemenkrant.nl
Veel belangstelling tijdens the Dutch Lily Days.
Veel belangstelling tijdens the Dutch Lily Days. (Foto: )
Growers pride

Dutch Lily Days decor voor fraaie lelie

Shorttrackdiva Lara van Ruijven, die de afgelopen winter de wereldtitel 500 meter shorttrack individueel op haar naam mocht schrijven, opende dinsdagmorgen 4 juni de 9e editie van de Dutch Lily Days in de proefkas van PF Onings BV in Honselersdijk.

Voor de openingshandeling mocht Lara van Ruijven een naar haar te vernoemen fraaie oranje lelie dopen die afkomstig was uit de kraam van Gebr. Vletter & Den Haan. Dit gebeurde onder toeziend oog van Johan van Scheepen, taxonoom van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). Aansluitend kon het schitterende assortiment lelies van PF Onings BV worden bewonderd. Maar ook de andere exporteurs en veredelaars hadden alles uit de kast gehaald voor deze unieke lelie vierdaagse het actuele lelieassortiment met de mooiste noviteiten op de diverse bedrijfslocaties te kunnen tonen aan talrijke kwekers en klanten uit binnen- en buitenland. In totaal waren er veertien deelnemers die op kleurrijke wijze invulling gaven aan de Dutch Lily Days.


Kleurrijk

Met de 9e Dutch Lily Days is men er wederom in geslaagd de lelie in Nederland een kleurrijk podium te geven, en met nog meer nadruk dan anders op de veelzijdigheid van dit beeldschone product. Een conclusie die bijvoorbeeld ook gedeeld wordt door Willem-Jan van Graas, accountmanager Japan en Taiwan bij Van den Bos Flowerbulbs in 's Gravenzande. "Meestal druppelen de bezoekers binnen, maar dinsdag en woensdag leek het of de hele wereld tegelijk aanwezig was. Internationaal was er veel interesse was voor ons mooie lelievak en ook al mijn klanten uit Japan en Taiwan waren gekomen. Dit was duidelijk zo'n moment om alle negativiteit die de lelieteelt de afgelopen periode over zich heen heeft gekregen van zich af te schudden en te genieten van de overweldigende bloemenpracht van de Duch Lily Days. We zijn erin geslaagd iets bijzonders neer te zetten waar iedereen blij van werd."

Goede oogst

Van Graas stelde eveneens dat aan de mooie kwaliteit van de bloemen eigenlijk nu pas echt te zien was dat de oogst van 2018 een goede oogst was. "De grote bloeikracht en de vele knoppen zijn het positieve effect van de droogte en zonneschijn van de afgelopen hete zomer. Alleen al bij ons op het bedrijf waren zo'n 4200 partijen toplelies opgeplant afkomstig van kwekers die ons beleveren. Hierdoor konden we meer dan 350 soorten snijlelies laten zien, waaronder diverse nieuwe rassen. Ook werden er potlelies getoond met daarnaast een collectie Calla's en Freesia's. Door de koude meimaand had ik niet gedacht dat alles op tijd in bloei zou staan. Maar het was perfect en hoewel iets minder bloei gaf dit juist beter zicht op de lelies.
Zaken werden er eveneens gedaan. Anders, maar wel met een goed gevoel. De perikelen in de wereld maken de markt wereldwijd instabiel, waardoor we te maken hebben met klanten die hun orders spreiden. Samengevat waren de Dutch Lily Days geslaagd en positief om op terug te kijken."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden