Afbeelding
Foto: Van der Hoorn Orchideeën

Van der Hoorn Orchideeën ontvangt MPS-GAP en MPS-SQ certificering

Algemeen

Tijdens de derde editie van de Orchid Inspiration Days heeft Maurice van der Hoorn van kwekerij Van der Hoorn Orchideeën zijn MPS-GAP en MPS-SQ certificering ontvangen.

Van der Hoorn Orchideeën was al MPS-A+ gecertificeerd en deelnemer aan MPS-ProductProof. 

Van der Hoorn Orchideeën is altijd al een voorloper geweest op het gebied van duurzaamheid. Sinds 2006 worden de orchideeën gekweekt in een kas zonder gas. Momenteel kweekt Van der Hoorn 80 verschillende soorten in een kas van 28 graden die wordt verwarmd door energie die uit de grond wordt onttrokken. Tijdens de zomer wordt deze energie ook nog eens ondergronds opgeslagen; hierdoor wordt 40 procent minder energie gebruikt.

Wat betreft zijn nieuwe MPS-GAP en MPS-SQ certificering zegt Van der Hoorn: "Bij MPS-GAP en MPS-SQ gaat het met name om interne bedrijfsprocessen, traceerbaarheid, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden. Dit hadden we allemaal al op orde maar is nu geborgd door middel van deze certificering. Door de bijbehorende audits blijven we scherp". Of de nieuwe certificering voor meer administratieve rompslomp zorgt, antwoordt zijn broer Joris: "Naast dat we al jaren voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid, zijn we denk ik wat betreft ICT ook hard aan de weg aan het timmeren. MPS-GAP biedt al een digitaal handboek; wij hebben echter dit handboek en alle MPS-schema's in ons ICT systeem geïntegreerd waardoor de processen en 'workflows' bijna automatisch verlopen. Hierdoor kunnen wij de lat steeds hoger blijven leggen, op alle gebieden". 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant