Implantex AG wordt Florensis Schweiz AG | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: florensis

Implantex AG wordt Florensis Schweiz AG

Met ingang van deze week wordt de naam van de Zwitserse onderneming Implantex AG uit Thun in de naam Florensis Schweiz AG gewijzigd.

Dit maakten de directeur van Implantex, Thomas Bucher, en de CEO van Florensis, Leo Hoogendoorn, uit Hendrik-Ido-Ambacht gezamenlijk bekend.

De verandering heeft, aldus Hoogendoorn, "om formele redenen" plaatsgevonden met het doel om op de Europese markt voortaan uniform onder de merknaam Florensis te worden gezien en herkend.
Sinds 1997 behoort Implantex onder de Zwitserse producenten van perk- & balkonplanten, tweejarigen, vaste planten, potplanten en snijbloemen tot de belangrijkste leveranciers van jonge planten, zaden, halfwas en uitgangsmateriaal. Hierbij werkt Implantex sinds jaren samen met de toonaangevende Europese en Zwitserse producenten van jonge planten. Florensis heeft onlangs de meerderheid van de aandelen van Implantex overgenomen.

Hoogendoorn en Bucher waardeerden de verdiensten van de oprichters van Implantex evenals van hun collega's die "de naam Implantex in de afgelopen 22 jaar in Zwitserland zo groot hebben gemaakt". Ook bedankten zij hun klanten voor de "jarenlange trouw aan het merk en het team van Implantex". 
"Ten aanzien van de bedrijfsactiviteiten zal er voor onze klanten en leveranciers in de praktijk niets veranderen", kondigt Thomas Bucher aan. "De werkwijze verandert niet, de contactpersonen veranderen niet - niet eens de telefoonnummers veranderen. Slechts de website en als gevolg hiervan de e-mailadressen, zullen worden aangepast".

Bucher kondigde aan dat de nieuwe website van Florensis Schweiz qua branding identiek zal zijn aan het succesvolle webshop concept van Florensis. De huidige site van Implantex wordt in eerste instantie tijdelijk naar de Florensis webshop gelinkt en na een gepaste overgangsfase vervolgens van het net gehaald.

Hoogendoorn en Bucher zien in de naamswijziging met zo weinig inspanningen eens te meer het bewijs van een gezamenlijke succesvolle samenwerking en een sterke omzet in heel Europa van het merk Florensis.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>