Kick off Urban Landscapes-Green Cities consortium in Roemenië | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: anthos

Kick off Urban Landscapes-Green Cities consortium in Roemenië

Van 14 tot en met 17 mei jongstleden heeft het recent gevormde cluster van bedrijven een eerste gezamenlijk bezoek gebracht aan Roemenië.

Onder de vlag van Royal Anthos en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Boekarest heeft het cluster zich gepresenteerd richting diverse institutionele partijen en lokale media. 

Roos Donau Romantica
Het driejarige PIB (Partners in Business) programma, is hiermee formeel in Roemenië van start gegaan. Door een bezoek te brengen aan de steden Oradea en Boekarest is kennis gemaakt met lokale partijen om de programmalijnen richting te geven en nader kennis te maken met de lokale liaison. Deze speelt een belangrijke rol, onder regie van de Nederlandse ambassade in het vinden van key contacten en initiëren van activiteiten. Tijdens het programma werd door de cluster deelnemer Gebr. Seuren Rozenkwekerijen BV, namens alle clusterleden een roos Donau Romantica gedoopt, in samenwerking met de agrarische universiteit USAMV.
USAMV doopte de Roemeense roos, Rhenus Pentrica. Als symbool voor de verbindende rivieren tussen Roemenië en Nederland en voor de samenwerking de komende jaren. Ambassadeur mevr. Stella Ronner Grubaci verleende hieraan haar medewerking door de eerste roos te planten, onder toeziend oog van de nationale pers. Het bezoek heeft zich verder gericht op het bezichtigen van diverse locaties waar een demonstratie beplantingsproject kan worden gestart om het kennistraject rond aanleg en onderhoud van groen fysiek vorm te geven.

In het kader van de kennisoverdracht zijn een tweetal MoU's getekend, met USAMV en de Ion Mincu Universiteit (architectuur).  

Het consortium bestaat uit de volgende deelnemers; Boomkwekerij Ebben, Molter BV, JUB Holland, Gebr. Seuren Rozenkwekerijen BV, Nophadrain, VIC Landscapes, Van Den Berk Boomkwekerijen en Royal Anthos. Het project wordt gecoördineerd door Agriprogress in nauwe samenwerking met Royal Anthos.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>