Sedum Atlantis Chelsea Plant of the Year 2019 | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: plantipp

Sedum Atlantis Chelsea Plant of the Year 2019

Sedum takesimense Atlantis ('Nonsitnal') is uitgeroepen tot Chelsea Plant of the Year 2019.

Deze winnaar geeft kleur aan de tuin met het geelbonte blad. Atlantis is gemakkelijk in onderhoud, goed voor de biodiversiteit en wordt ca. 45 cm hoog. Deze Sedum is gevonden door Hortech, Inc. uit de Verenigde Staten en ingestuurd voor de show door Suttons Nurseries uit het Verenigd Koninkrijk.

 Op de derde plaats een eveneens prachtige plant uit de stal van Plantipp: Agapanthus Fireworks ('MDB001'). Fireworks is 's werelds eerste herbloeiende en groenblijvende Agapanthus met grote bloemclusters met tweekleurige bloemen in wit en blauw. Ingezonden door Thompson & Morgan uit het Verenigd Koninkrijk, veredeld door De Wet Plants Breeders uit Zuid-Afrika.

Dit jaar zijn 12 nieuwigheden van Plantipp geïntroduceerd op de Chelsea Flower Show. Van deze nieuwigheden zijn er maar liefst zeven opgenomen in de shortlist voor de wedstrijd "Plant of the Year 2019". Alle introducties van Plantipp zijn kwekersrechtelijk beschermd.
 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>