Prins Carlos de Bourbon de Parme over duurzaamheid | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: ROLFVANKOPPEN

Prins Carlos de Bourbon de Parme over duurzaamheid

Een duurzame samenleving is alleen mogelijk als ondernemers, kennisinstellingen en overheden samenwerken.

Dat stelde Prins Carlos de Bourbon de Parme tijdens het vijfde Jaarevent van Greenport West-Holland. Volgens de directeur van stichting Compazz is de triple helix-samenwerking binnen de Greenport het bewijs van zijn stelling. "U bent een rolmodel voor de industrie."

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Dit jaar vond het Jaarevent voor de vijfde keer plaats, namelijk in het Rabotorium van het World Horti Center in Naaldwijk. Het event - met dagvoorzitter Donatello Piras - trok circa 280 bezoekers, waarvan circa tweederde ondernemers.

Prins Carlos de Bourbon de Parme ging tijdens zijn presentatie in op de weg naar een duurzame wereld. Ondernemers spelen daarbij een cruciale rol, en hebben er ook een belang bij. "Juist niet-duurzaam ondernemen levert een risico op." De tuinbouw heeft alles in handen om nóg duurzamer te worden: een hoge mate van techniek, veel ondernemerschap en de samenwerking binnen de Greenport. "Wat u doet is belangrijk, niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor onze eigen oude dag."

Hij adviseerde de bezoekers aan het Jaarevent te kijken naar mogelijkheden, niet naar obstakels. Of om in de woorden van Wubbo Ockels te spreken: "kijk naar de ruimte tussen de bomen". En kom in verzet tegen mensen die twijfelen aan klimaatverandering en aan het nut van duurzaam ondernemen. "Elke verandering brengt angst met zich mee. Dat begrijp ik. Maar verhef je stem als je twijfelaars hoort."


Fotobijschrift: Prins Carlos de Bourbon de Parme - directeur Compazz.
Foto: Rolf van Koppen.

 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>