Van Nifterik 'excellent friend' BVU | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: van nifterik

Van Nifterik 'excellent friend' BVU

Van Nifterik, specialist in plantstokken, klemmetjes en clips voor de tuinbouw, is 'excellent friend' geworden van Bamboo Village Uganda.

Daarmee kiest het bedrijf ervoor om niet alleen de eigen footprint te berekenen, maar ook de CO2-uitstoot te compenseren door de aanplant van bamboe. "We voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen."

Duurzaam
Van Nifterik is marktleider in Nederland op het gebied van plantondersteuning. De meeste producten worden van bamboe gemaakt, dat in China wordt geteeld. Daarmee biedt Van Nifterik in de basis een duurzaam product aan. Maar hoe duurzaam is de gehele organisatie eigenlijk? Met die vraag klopte Van Nifterik aan bij Greenhouse Marketeers en Bamboo Village Uganda. "Wij wilden onze footprint laten berekenen om ons meer bewust te worden van wat onze impact op de wereld is", zegt commercieel medewerker Johan van Eckeveld. "We halen bamboe uit China, vliegen daar regelmatig naartoe en transporteren het product per boot. Hoewel we dus een duurzaam product maken, is alles daaromheen minder duurzaam. Door de footprint te laten berekenen zijn we ons daar nu meer bewust van."

Project past bij ons
Van Eckeveld geeft aan dat je daardoor als bedrijf gaat nadenken of dingen anders kunnen. "Je begint een discussie met elkaar, waardoor het onderwerp aandacht krijgt. We voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen en willen niet stilzitten. Je kunt alleen niet alles veranderen. We zullen gebruik blijven maken van het vliegtuig en van boten. Om die reden wilden wij onze CO2-uitstoot ook compenseren." De keuze om dat te doen via Bamboo Village Uganda, is volgens Van Eckeveld een logische. "Wij werken zelf ook met bamboe, dus dat project past heel goed bij ons. Door 'excellent friend' te worden konden wij onze footprint zowel laten bereken als compenseren."

Van Nifterik heeft een officieel certificaat ontvangen en zal die actief uitdragen. "Het zegt iets over waar wij als bedrijf heen willen. En vanuit de markt merken we ook dat de aandacht voor duurzaamheid groeit. Daar willen wij aan tegemoetkomen." Van Eckeveld kan het andere bedrijven aanraden om dezelfde stap te zetten. "Door alleen al je footprint te laten berekenen, ontstaat er in ieder geval bewustzijn binnen de organisatie. Van daaruit kun je verdere stappen zetten."

Bedrijven die ook vriend willen worden, kunnen terecht op https://bamboovillageuganda.com/nl/vrienden-van-bvu/

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>