Demonstratie Bloemsierkunst in de Gouden Eeuw | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: bianca vreugdenhil

Demonstratie Bloemsierkunst in de Gouden Eeuw

Op zondag 26 mei organiseert het Westlands Museum een demonstratie 'Bloemsierkunst in de Gouden Eeuw'.

Hiermee wordt ingehaakt op de tentoonstelling over Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw.

Bianca Vreugdenhil
Tijdens de demonstratie vertelt de Naaldwijkse bloemstylist Bianca Vreugdenhil over de manier waarop schilders in de Gouden Eeuw de bloemsierkunst zagen. Foto's waren er toen nog niet, daarom verschaffen schilderijen uit die periode allerlei informatie over de bloemsierkunst in die tijd.
De schikkingen waren vooral weelderig, vol en met grote bloemen. Tulpen waren toen niet te betalen en spelen misschien juist daarom wel een belangrijke rol in vele schilderijen. Terwijl het nu gewoon is dat in een boeket bloemen uit bijna elk seizoen gebruikt zijn, moest een schilder soms maanden wachten voordat hij zijn werk kon afmaken.
Er was in die tijd ook steeds meer belangstelling voor botanie, de eigen tuin stond vol in de belangstelling. Bianca maakt gedurende de middag twee fraaie bloemstukken uit die periode en zal tussendoor leuke wetenswaardigheden vertellen; een demonstratie die dus zeer de moeite waard is.

De demonstratie start om 14.00 uur en duurt, inclusief een pauze, anderhalf uur. Kaarten á € 5 zijn verkrijgbaar bij de balie van het museum, maar let op: vol = vol. Als u verzekerd wilt zijn van een plek, dan kunt u zich direct aanmelden via de website van het museum: www.westlandsmuseum.nl. (kijk bij Agenda).
 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>