Bloemstilleven tentoonstelling 'Flower Lives' | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: LM flower fashion

Bloemstilleven tentoonstelling 'Flower Lives'

Na het succes van de tentoonstelling 'Bloemenlevens' van afgelopen jaar heeft Kunsthandel P. De Boer vol enthousiasme besloten om van de bloemstilleven-tentoonstelling een traditie te maken.

In de zalen van het bijna 100-jaar oude familiebedrijf in kunst heeft Jacky Simons de werken geselecteerd van Bernard Heesen, Claudy Jongstra, Eva Crebolder, Marcel van der Vlugt en Matthijs Immink voor de nieuwe tentoonstelling genaamd 'Flower Lives'.

Claudy Jongstra
Kunstenaar Claudy Jongstra is bekend van haar monumentale kunstwerken en architecturale installaties van gevilte wol gekleurd met natuurlijke pigmenten. Zo voelt Jongstra zich ook verbonden met de schilders uit de Gouden Eeuw. Letterlijk gebruikt zij dezelfde grondstoffen voor rood (meekrap) en blauw (indigo). Sommige van haar kunstwerken refereren zelfs aan specifieke schilderijen van Rembrandt of reflecteren het bijzondere zuidelijke kleurenpalet van de Utrechtse Caravaggisten met blauw in combinatie met zachtgeel en roze. Speciaal voor 'Flower Lives' heeft Claudy Jongstra panelen gecreëerd die een verbinding hebben met de rijkdom van de natuur in deze pronkstukken uit de 16e en 17e eeuw.

Bernard Heesen
De prachtige neogotische/neoclassicistische glas vazen van Bernard Heesen, geïnspireerd op gravures uit de 19e eeuw, zorgen in combinatie met de werken van bijvoorbeeld Jan Davidsz de Heem of Ambrosius Bosschaert voor een eclectische dimensie.

Eva Crebolder
Eva Crebolder, bekend van haar keramische reliëfs, toont een modulaire installatie van cilindrische vormen, containers en tegels. 

Marcel van der Vlugt
De iconische foto's van Marcel van der Vlugt gaan een poëtische dialoog aan met de klassieke tekeningen van Holsteyn. In zijn bloesemfoto's speelt hij met de symboliek van jeugd, leven en dood, en vruchtbaarheid.

Matthijs Immink
Matthijs Immink heeft zich samen met stylist Judith Rasenberg laten inspireren door de ruimtes en de inventaris van Kunsthandel P. de Boer om te komen tot modern klassieke bloemstillevens. Hun spelende oog resulteert in losgeraakte bloemen in de kunsthandel zelf.

Flower Lives
Een bezoek aan de tentoonstelling is een uitgelezen kans om oude en moderne stillevens samen te zien van Hollandse en Vlaamse meesters. En tevens om geheel vrijwillig het leven van de Bij te steunen. Want zonder Bijen géén bloemen. 'Flower Lives' is tot 26 mei geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Marginpar en Voorn Sprayroses
Voor de feestelijke opening van 'Flower Lives' werd een selectie bloemen van Marginpar en trosrozen van Voorn Sprayroses geselecteerd in kleuren die geinspireerd zijn op het interieur van Kunsthandel P. De Boer. In rode en roze tinten werden de trosroos B-Bubbles in combinatie met Asclepias Heron Pink, Astrantia Promise, Clematis Inspiration, Crocosmia Lucifer, Dianthus Antiqua, Dianthus Viperwine, Hypericum Magical Triumph, Jatropha Firecracker en Scabiosa Tutti Fruti  gestyled. De trosroos Tanja en de bloemen Dianthus Goblin, Hypericum Ivory, Polianthus Pink Saphir en Scabiosa Bicolor Pink werden in zachte tinten crème en roze gestyled.

Foto's: LM Flower Fashion Productions


 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>