Forever Plants kiest voor nieuw sorteer- en afleversysteem van WPS | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
oznor
oznor (Foto: forever plants)

Forever Plants kiest voor nieuw sorteer- en afleversysteem van WPS

Forever Plants is al 12 jaar klant van WPS en kiest ervoor het sorteer- en afleverproces compleet te vernieuwen.

Reden daarvoor is dat het huidige sorteer- en afleverproces niet meer voldoet aan de eisen. Het brede assortiment van Forever Plants, in combinatie met de hoge leverfrequentie, stelt andere eisen aan het systeem. Met het nieuwe systeem kunnen arbeidsprocessen efficiënter worden georganiseerd en ontstaat er veel meer overzicht in de processen. 

Afgelopen maanden is intensief gezamenlijk aan een business case gewerkt. De verwachte besparing is uitgewerkt en hiermee is de investeringsruimte bepaald. Ook is gekeken naar flexibiliteit richting de toekomst, bijvoorbeeld een veranderend assortiment of de toenemende afzet via webshop Plantsome. Samen is gekomen tot een aantal technische ontwerpen en zijn de verschillende opties zorgvuldig afgewogen.

Het WPS sorteer- en afleversysteem bestaat uit meerdere aan- en afvoerroutes met lopende banden, een beoordelingssysteem met hoogtemeters en camera's, een afleverbuffer en nieuwe inpakstations. Daarnaast wordt de WPS-ordersoftware geïmplementeerd, die er onder andere voor zorgt dat de juiste planten automatisch bij de inpakstations komen. 

Beter overzicht en meer teeltruimte
Met het nieuwe systeem zal Forever Plants een beter overzicht hebben over de aantallen af te leveren planten. Het systeem biedt meer flexibiliteit bij het afleveren en bovendien worden processen in de kas opnieuw ingedeeld waardoor er meer ruimte beschikbaar komt voor de teelt.

Positieve reacties
Thom Persoon, directeur van Forever Plants over de komende samenwerking: "Er is opnieuw voor automatisering van WPS gekozen, omdat zij in onze optiek de enige zijn die een totaaloplossing kunnen bieden voor ons complexe vraagstuk. Het systeem moet door overzicht en efficiency grote organisatorische voordelen bieden. Wij kijken er naar uit om dit project samen met WPS te gaan realiseren komende maanden."

Maarten van der Gaarden, Commercieel Manager bij WPS (links op de foto): "We zijn trots dat we voor Forever Plants weer aan de slag mogen. Het is heel erg leuk om zo intensief samen met een klant een systeem te ontwerpen en mee te denken over de business case en advies te geven over het ontwerp."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>