Minder verspilling met CartoPaper | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: windt

Minder verspilling met CartoPaper

Van der Windt Verpakking presenteert revolutionaire duurzame papieren zak voor landbouw- en sierteeltproducten.

Aardappelen, uien, bloembollen en andere agrarische producten stellen hoge eisen aan de verpakking op het gebied van houdbaarheid, duurzaamheid en verwerking. Als koploper in innovatieve, duurzame verpakkingen presenteert Van der Windt Verpakking CartoPaper®. Dankzij de hoogwaardige eigenschappen van het papier blijven de verpakte producten in topconditie, met minder uitval (verspilling) als gevolg. De zakken zijn bovendien gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en na gebruik volledig recyclebaar, wat ook resulteert in minder verspilling.

Voorkomt uitdroging
Het speciaal ontwikkelde papier is natsterk. Dit betekent dat het materiaal vochtbestendig is, maar niet absorberend. Hierdoor wordt er nauwelijks vocht aan het verpakte product onttrokken, wat uitdroging voorkomt. Daarnaast is papier een van natuurlijk ademend materiaal en laat geen licht door. Een must om de geoogste kwaliteit van de versproducten te handhaven.
De zak is voorzien van een kijkvenster door middel van grote perforaties in een rozetvorm, zodat consumenten de producten goed kunnen zien. Verder heeft het papier een zeer hoge scheurweerstand. Met CartoPaper® blijven de producten goed beschermd en in uitstekende conditie.

Recycling
CartoPaper® stimuleert recycling. De zakken zijn FSC®-gecertificeerd en gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. De spotcoating maakt het mogelijk om papier te sealen. Het aandeel van dit materiaal is dusdanig laag (<5%), dat dit oplost tijdens het recyclingproces van papier. CartoPaper® is daarom goedgekeurd als mono-materiaal en mag na gebruik gewoon bij het oud-papier.

Meer berichten
 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&amp;size=160x600&amp;promo_sizes=120x600&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;promo_alignment=center&amp;referrer=bloemenkrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=bloemenkrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;