Logo bloemenkrant.nl
Foto: Barendsen
Bloemen in Beweging

FloraPodium: het neusje van de zalm

Stel je gaat met je partner naar een restaurant. Je hebt iets te vieren. Of zomaar. Gewoon, omdat je er zin in hebt. Hoe dan ook, een bijzondere avond wordt het. De ober komt met de algemene menukaart. Er staan heerlijke gerechten op. Maar, fluister hij geheimzinnig; Ik kan u ook het gerecht van de dag aanbevelen. De chef kok wordt erbij gehaald voor een toelichting en het gerecht wat volgt, overtreft je al verwachtingen.


Zo kan het ook in de sierteelt. De toewijding waarmee koks hun recepten samenstellen en hun gerechten bereiden, is geweldig om te ervaren. En aanstekelijk. Zij hebben van koken onze nationale hobby gemaakt. Ik ben daar jaloers op. Zo je vak uitdragen, met dit resultaat.

FloraPodium

Dat is ook de reden achter FloraPodium. Want waarom zouden bloemen en planten onderdoen voor vlees en vis?
In onze sector kom ik zoveel kwekers tegen met de meest fantastische producten, die met de allergrootste aandacht en liefde zijn gemaakt. Die gedrevenheid en dat vakmanschap, dat moest breed onder de aandacht worden gebracht, vond ik. Dat verdient een podium.

En zo is FloraPodium geboren. Het is etalage voor alle onderscheidende specialisten die onze sierteeltsector kent.

Van fiets naar boot

Eerst gebruikten we daarvoor een bakfiets. Sinds november 2017 hebben we een ware expositieruimte boven onze boxen in Aalsmeer. En dit voorjaar gaan we varen over de Westeinderplassen met de Tiny Flower Boat.

FloraPodium wil verbinden, inspireren en verrassen door het showcasen van exclusieve en bijzondere sierteeltproducten. We willen vakspecialisten er toe te bewegen elkaar zowel digitaal als persoonlijk te ontmoeten op het FloraPodium.

Gekleurde schapen

De gekleurde schapen op het podium in Aalsmeer staan symbool voor de kwekers met een bijzonder product. Kwekers met kleur. Vakmensen die zich onderscheiden. FloraPodium zet hen graag in de spotlights, want hun exclusieve product is een toevoeging op de algemene menukaart van de bloemist. Het is het neusje van de zalm.


FloraPodium op school

FloraPodium gaat nu ook naar school. Sinds kort werken wij samen met Aeres Velp. Wij hebben de handen ineen geslagen met het onderwijs om scholen te informeren en enthousiasmeren over de mooie producten van sierteeltsector.
Deze school ontvangt iedere twee weken een FloraPodium Mysterybox met producten waaraan een verhaal verbonden is. Inmiddels is FloraPodium gepresenteerd op de open dag van Aeres Velp. De leerlingen zijn er erg enthousiast over.

Nieuwe generatie

Ik ben trots op deze ontwikkeling. Het onderwijs biedt je alle handvatten om creativiteit te ontwikkelen, de mooiste bloemstukken te maken en je klaar te stomen voor het bloemistenvak.
We hebben een overvloed aan materialen en weten daar altijd iets moois van te maken. Maar weet je eigenlijk ook waar al die mooie producten vandaan komen? Ken jij het verhaal achter die bloem en kun je dat aan een klant vertellen? FloraPodium vertelt het je.

Zo maken wij de nieuwe generatie warm voor het mooiste vak van de wereld. Dat van bloemen en planten.

Jan de Boer, Barendsen
www.florapodium.com


# Aeras Velp is een kleinschalige VMBO. De school biedt onderwijs op maat aan in alle leerwegen. Persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van talenten en kwaliteiten van leerlingen zijn prioriteit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden