Milieufootprint van alstroemeria's van Tesselaar wederom verbeterd | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Fotografie Wilfried Overwater

Milieufootprint van alstroemeria's van Tesselaar wederom verbeterd

Voor het derde jaar op rij heeft Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest m.b.v. de applicatie EcoChain haar milieu footprint berekend.

Door het vervangen van een deel van de lampen voor zuinigere en sterkere lampen (assimilatieverlichting) is de productie gestegen en het energieverbruik omlaag gegaan. Hierdoor is de CO2 uitstoot per bloemsteel verlaagd naar 26 gram. In 3 jaar tijd is de uitstoot per bloemsteel verlaagd van 31 gram naar 26 gram. Een verlaging van 16%. Maatregelen voor 2019 zijn het vervangen van het minst productieve soort en er wordt verder gegaan met het vervangen van de assimilatieverlichting.  
Tesselaar werkt voor 95% met biologische bestrijders. Jonathan Bleeker (teelt) vertelt: 'Er zijn nog een paar plagen (bijv. cicaden, verantwoordelijk voor gaatjes in het blad) die we niet met biologische bestrijders kunnen verhelpen. Echter beperken wij het gebruik van chemie zoveel mogelijk.' Tesselaar brengt haar bloemen ook uit onder het label Fair Flora: de CO2 uitstoot en het waterverbruik door de productie van deze bloemen worden volledig gecompenseerd.
Eind april brengt Tesselaar Alstroemeria de nieuwe alstroemeria Mistral op de markt. Voor deze bloem wordt de CO2 van de productie volledig gecompenseerd. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>